Volkswagen v USA vybuduje 2 800 nabíjecích stanic. Stát mají už v červnu 2019

Volkswagen v USA vybuduje 2 800 nabíjecích stanic. Stát mají už v červnu 2019
Fotografie: Patrik Svatoš, fDrive.cz
  • Volkswagen se zavázal, že za infrastrukturu pro elektromobily napříč USA utratí 3 miliardy
  • Popularita elektrifikovaných automobilů rok od roku stoupá

Volkswagen v Americe nemá zrovna dvakrát dobrou pověst, a tak se snaží si ji napravit, jak jen to jde. Už v minulosti se jeho zástupci vyjádřili v tom smyslu, že Volkswagen vybuduje rozsáhlou síť nabíjecích stanic. Tento týden automobilka oznámila, že opravdu nabíjecí stanice bude stavět. A nebude jich málo. Do června roku 2019 jich má na území USA vyrůst hned 2 800. Nejvíce se Volkswagen zaměří na 17 největších měst USA. Z toho má být okolo 75 procent postaveno u pracovišť či kancelářských budov, zbytek pak v oblastech bytových domů.

Volkswagen se zavázal, že za infrastrukturu pro elektromobily napříč USA utratí dvě miliardy dolarů, tedy 43 miliard korun. Z toho má padnou 17 miliard korun jen na Kalifornii.

Jedna z největších překážek přijetí elektrických vozidel na masovém trhu je přístup k nabíječkám,“ uvedl Mark McNabb, generální ředitel společnosti Electrify America. „Ale VW doufá, že to vyřeší. Při budování nových nabíjecích stanic společnost zvolila firmy SemaConnect, EV Connect a Greenlots, aby ji pomohly při instalaci,“ dodal.

Popularita elektromobilů, popřípadě plug-in hybridních modelů, stoupá, a to nejen v USA, ale také v Evropě. Volkswagen tak s výstavbou nabíjecích stanic začíná v ten nejlepší čas.

Nabíjecí stanice jsou základem toho, aby se elektromobilita mohla zase o něco více rozšířit. Na území České republiky můžete najít nabíjecí stanice od skupiny ČEZ i PRE a brzy zde budou také vyrůstat nabíječky společnosti Shell. Dokonce zde máme už i tři Superchargery, kde si lidé mohou nabíjet své Tesly.

Zdroj: digitaltrends.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze