Volkswagen představil Golfa budoucnosti nabíjeného robotickým ramenem

Volkswagen představil Golfa budoucnosti nabíjeného robotickým ramenem
  • Vůz by měl překonat 400 kilometrů na jedno nabití
  • Nabíjení bude probíhat podobně jako u tesel

Volkswagen již představil celou elektrickou řadu I.D., kterou se chystá uvést na trh do roku 2020. Paleta modelů s elektrickými pohony se mu však nezdála dostatečně široká, a proto na německém meetingu o budoucnosti dopravy představil námi již probíraný koncept Gen.E. Výtvor designérů vypadá jako futuristický třídveřový Golf s nabíjecím konektorem v přední kapotě a se zádí vytvarovanou ve stylu BMW i8.

Automobilka zatím nechtěla o konceptu mnoho prozrazovat. Víme pouze, že má extrémně lehkou karoserii, která by zároveň měla poskytovat maximální bezpečnost celé posádce. Lithium-iontové baterie mají sice neznámou kapacitou, ale měly by zvládnout překonat vzdálenost přes 400 kilometrů na jedno nabití.

Volkswagen Gen.E

Nejzajímavější na konceptu je však nabíjení. Při něm by měla odpadnout manipulace s kabely, neb vaši námahu by měl převzít robot. Podobně jako u vozů značky Tesla by totiž najití nabíjecího konektoru a započetí nabíjení mělo obstarat robotické rameno. Spolu s bezdrátovým nabíjením by tak šlo o nejpříjemnější způsob jak nabíjet. Jestli se vůbec chystá Volkswagen auto uvést do prodeje, jsme se bohužel nedozvěděli, ale mohlo by se tak stát v roce 2020.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze