Volkswagen má velké plány s ID.4 i dalšími elektromobily

Volkswagen má velké plány s ID.4 i dalšími elektromobily
Fotografie: volkswagen.com
  • Do roku 2025 chce Volkswagen ročně prodat 1,5 milionu elektromobilů
  • Tahounem by měl být ID.4

Volkswagen se v posledních měsících snaží dohnat veškerou konkurenci ve světě elektromobilů. Nejnovějším počinem je blížící se premiéra modelu ID.4, který má být plnohodnotným SUV s možností tažení přívěsu až do hmotnosti 2 tun. A právě této novinky se týká zpráva, se kterou přichází electrek.co. V ní se uvádí, že Volkswagen chce každý rok prodat 500 tisíc kusů ID.4.

Vše vyplynulo na povrch díky rozhovoru s Ralfem Brandstätterem, což je generální ředitel značky VW. Kromě toho se nově objevil plán, ve kterém se uvádí, že značka chce do roku 2025 prodávat 1,5 milionu elektromobilů ročně. A právě jednu třetinu z tohoto počtu má tvořit ID.4. Vedení značky se pak chce stát lídrem na světovém trhu v oblasti e-mobility, jenže k tomu jí chybí ujít ještě poměrně velký kus cesty. Aktuálně je totiž světovou jedničkou Tesla, jenže ani to nemusí platit do nekonečna.

Volkswagen chce do tří let investovat dalších 11 miliard eur do vývoje nových vozů a techniky. To by mělo pomoci k dalším úspěchům, na kterých je značka VW tak závislá. A pokud jde o výrobu, další elektromobily se měly vyrábět jak v Německu, tak v Číně. Současně je ve výstavbě továrna v USA, která bude dokončena na konci roku 2022. Volkswagen doufá, že ID.4 se stane prodejním trhákem, už jen kvůli tomu, že se jedná o vůz kategorie SUV. Právě tento segment je velkým tahounem prodejů po celém světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze