Volkswagen ID. Buzz, bezdrátové nabíjení Volva, posun Tesly u Berlína a další

fNews #165
Volkswagen ID. Buzz, bezdrátové nabíjení Volva, posun Tesly u Berlína a další
Fotografie: Volkswagen
  • Volkswagen představil velkoprostorový elektromobil ID. Buzz
  • Volvo bude testovat bezdrátové nabíjení elektromobilu XC40 Recharge
  • Tesla je u Berlína o krok dále, vyzkoušeli jsme novinku Škoda Enyaq Coupé

Vítejte u dalšího dílu fNews, ve kterém každý týden probíráme nejzajímavější novinky z elektromobility. Tentokrát se podíváme na nový Volkswagen ID.Buzz, bezdrátové nabíjení elektromobilů Volvo, posun Tesly u Berlína a první dojmy ze Škody Enyaq Coupé RS iV.

fNews #165 – Volkswagen ID. Buzz, bezdrátové nabíjení Volva, posun Tesly u Berlína a další

Podcast v audio formě

Začneme v Německu, kde se oficiálně představil dlouho očekávaný velkoprostorový elektromobil Volkswagen ID. Buzz. Jeho vzhled byl již několik let předpovězený stejnojmennou studií, jejíž design je inspirovaný legendárním Volkswagenem T1. Ten se proslavil zejména obytnými přestavbami. Zatím se ale ID. Buzz představil v běžné osobní a užitkové verzi. Obytná California má dorazit v roce 2025.

Z Německa se přesuneme do Švédska, kde domácí Volvo bude testovat technologii bezdrátového nabíjení elektromobilů. Ta bude nasazená v elektromobilech Volvo XC40 Recharge taxislužby Caboline. Tuto funkci bude testovat na menší flotile ve švédském Göteborgu.

Ze severu Evropy se vrátíme do Německa. Tam totiž továrna Tesly u Berlína dostala konečně stavební povolení a hrozba toho, že již postavenou továrnu bude muset zbourat, byla zažehnána. Ještě ale poběží měsíční lhůta, během které lze proti tomuto rozhodnutí podávat námitky.

Nakonec se podíváme ještě více na jih, konkrétně do slunné Itálie. Tam totiž probíhají testovací jízdy Enyaqu Coupé pro evropské novináře z různých zemí. My jsme tam také byli a vyzkoušeli si sportovnější variantu Enyaqu ve verzích 80x, RS a 60. Zejména s verzí RS je příjemné svezení a zároveň je stylová. Poslední jmenovaná verze 60 s nejmenší baterií se ale v Česku prodávat nebude.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze