Volkswagen elektrifikuje užitkové modely. Californii XXL asi ukáže už příští rok

Volkswagen elektrifikuje užitkové modely. Californii XXL asi ukáže už příští rok
  • Na všechny modely nyní máte záruku 2+2 roky nebo 200 tisíc ujetých kilometrů
  • Pořídit si můžete všechny modely s pohonem všech kol 4Motion
  • Volkswagen má i půjčovnu vozů Das Welt Auto

Volkswagen, to není jenom Passat, Arteon nebo Golf. Má také svá užitková auta, třeba takový Volkswagen Transporter. Na trhu je nyní již šestá generace, ze které vycházejí i další modely jako Caravelle, Multivan i California. Ostatně Volkswagen California jsme podrobili redakčnímu testu, a to rovnou té nejvyšší konfiguraci. Už příští rok bychom se mohli dočkat Californie XXL.

Volkswagen California XXL

V nabídce je také Volkswagen Amarok, který dostal pod kapotu opět šestiválec. V testu se nám líbilo, že má nejenom svaly, ale dostal i dobrou podporu různých systémů. Dále si můžete s logem Volkswagenu koupit pracanty v podobě modelu Caddy nebo Crafteru. Všechny modely můžete mít vybaveny pohonem všech kol, kterému dříve Volkswagen říkal Syncro a nyní ho najdete pod marketingovým označením 4Motion. Při koupi jistě potěší fakt, že standardně dostanete záruku od výrobce na 2+2 roky nebo do ujetí až 200 tisíc kilometrů.

Volkswagen užitkové vozy

Jistě jste si všimli, že poslední dobou hned několik automobilek elektrifikuje svá nákladní, potažmo užitková auta. Například Nissan už nějaký pátek má k dispozici e-NV200. Daimler ukázal koncept svého elektrického kamionu, podobně jako Tesla, která se vytáhla s dlouho očekávaným modelem Semi. A tak jsme si říkali, jak to bude u Volkswagenu. Ten sice má e-Crafter, ale podle našich informací nezůstane jen u něj. Elektrifikace se tak dotkne i dalších modelů. Zda to bude kompletně přechod na elektrický pohon nebo jen částečné využití elektromotoru nevíme. Osobně se však přikláním k elektrickému pohonu. Takový Volkswagen Caddy s rozumným dojezdem by mohl spoustě společnostem dávat smysl.

To, že Volkswagen skutečně bude elektrifikovat svá užitková auta, máme potvrzené. S velkou pravděpodobností už příští rok budeme mít první informace, co přesně Volkswagen chystá. Už tak má německá automobilka velmi pestrý repertoár modelů určených především pro práci a nejen pro ni.

Sem tam člověk potřebuje něco přestěhovat, popřípadě vyrazit na dovolenou ve vyšším počtu lidí. I proto má Volkswagen svoji půjčovnu aut Das Rent Auto, kde můžete vybírat z široké nabídky. Nemusíte se bát, maximální stáří auto je sedm měsíců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze