Volkswagen ID. California se začne vyrábět už letos

Volkswagen ID. California se začne vyrábět už letos
Fotografie: Volkswagen
  • Obytný Volkswagen na bázi ID. Buzz bude nejspíše označený jako samostatný model
  • Volkswagen ID. California bude plně elektrický kempingový vůz
  • Začátek výroby je v plánu na prosinec letošního roku

Značka Volkswagen Užitkové vozy dnes uspořádala výroční tiskovou konferenci, během které zhodnotila uplynulý rok, který představitelé značky označili za zlomový, a zároveň dala nahlédnout do svých plánů na další vývoj. Rok 2021 byl zlomový v tom, že přinesl nový Volkswagen T7, který poprvé dostal hybridní pohon. Dále pak i tím, že byl dokončen vývoj plně elektrického modelu ID. Buzz. Výhled na verzi California ale vypadal velmi vzdáleně. Mluvilo se o roce 2025, ale evidentně se ho dočkáme mnohem dříve.

Zatímco nový Volkswagen T7 Multivan, který je sedmou generací řady T, zatím verzi California nemá a ani se o ní oficiálně nemluví (ta je stále k dispozici v řadě T 6.1, tedy ne jako plug-in hybrid), tak o obytné verzi ID. Buzz se mluví od začátku. Podle informací z prosince loňského roku ale měla přijít až v roce 2025, tedy cca 3 roky od představení základní verze ID. Buzz. Carsten Intra, ředitel Volkswagen Užitkové vozy, na tiskové konferenci mluvil právě i o tomto očekávaném modelu. „S Volkswagenem ID. California nabídneme plně elektrický model pro velmi žádaný a lukrativní trh kempování ve volném čase,“ řekl.

Tím tedy naznačil, že tato verze pravděpodobně bude označená jako samostatný model ID. California, se kterým chce značka zabodovat u nové generace zákazníků, která má jiné očekávání. Zároveň řekl, kdy by plně elektrické kempingové auto mělo dorazit do výroby. „Tento vůz byl potvrzen do produkce na prosinec,“ dodává Intra. To tedy znamená, že se elektrické Californie dočkáme mnohem dříve. Otázkou je, zda bude představena již před zahájením sériové produkce, nebo zda si budeme muset počkat na první sériové kusy. Ale tak jako tak by s ní první cestovatelé mohli vyrazit už v příštím roce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze