V sousedním Německu se prohání nová generace Leafu

V sousedním Německu se prohání nová generace Leafu
  • Celkový design by měl být agresivnější, ale ne tak nápadný
  • Vůz pravděpodobně vyjde zhruba o 100 tisíc dráž
  • Dojezd bude zhruba 350 reálných kilometrů

S každým dalším poodhalením nové generace nejprodávanějšího elektromobilu máme pocit, že by se Nissan skutečně mohl trefit do černého. Vůz se důkladně testuje, což dokazují i nejnovější fotografie maskovaného kousku. Ten se prohání v sousedním Německu, fotografie byly konkrétně zachyceny ve vesnici Siegburg poblíž Kolína nad Rýnem.

Leaf bude konečně vypadat k světu a přispěly k tomu zejména více konvenční tvary s lehce agresivnějším designem. Nabíjecí port zůstává v přední masce, což se nám osvědčilo i u stávající generace. Lépe to bude vypadat i uvnitř, i když přesný obrázek ještě nemáme. Z fotek je patrný pouze lepší volant a palubní deska s chromovanými prvky.

Elektromobil by však mohl být sebekrásnější a stejně by neobstál před konkurencí, kdyby nedošlo ke zlepšení dojezdu. Již dříve avizovaná baterie s kapacitou 60 kWh vydrží vozu zhruba na 350 reálných kilometrů (500 kilometrů podle NEDC). Rázem se tak Leaf vyšvihne zpátky do čela elektrických hatchbacků spolu s Opelem Ampera-e, který má kapacitu totožnou. Otázkou zůstává cena, na českém trhu již asi nebudeme moci počítat s číslem 730 tisíc korun. Pravděpodobně dojde ke zdražení zhruba o 100 tisíc, třeba nás ale Nissan překvapí. Hru na schovávanou by měl Nissan ukončit v září tohoto roku, kdy má dojít k oficiálnímu představení.

Technické parametry Nissan Leaf (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 445 × 1 770 × 1 550 mm, 1 516 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon80 kW, 109 koní, točivý moment: 54 Nm
Baterie30 kWh
Nabíjeníkonektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15 kWh / 100 km, dojezd: 249 km
Cena od859 600 Kč

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze