Nový Leaf se na veřejnosti prohání obalený pytli na odpadky

Nový Leaf se na veřejnosti prohání obalený pytli na odpadky
  • Důsledně zamaskovaný vůz by měl být odhalen v září tohoto roku
  • Na jedno nabití by měl ujet zhruba 350 kilometrů díky 60kWh baterii

Aktuální Leaf nejspíš není něco, co bychom nazvali pastvou pro oči. Nová generace by však měla nepříliš přívětivou image změnit a znovu „nakopnout“ prodejní výsledky. Už se k nám dostala informace, že pokračování nejprodávanějšího elektromobilu by mělo být oblečené do agresivněji působícího hávu a tuto zprávu můžeme po shlédnutí zamaskovaného prototypu potvrdit. Černé igelitky připomínající pytle na odpadky totiž nezakrývají důležité prvky prozrazující design dosavadního lídra elektromobility.

Silueta vozu jasně odkazuje na Nissan Leaf, v přední i zadní části však design udělal velký krok dopředu, především díky nově pojatým světlometům. U světel naleznete lehkou podobnost s konceptem IDS, který byl představen již před dvěma lety. Velikost by měla lehce narůst a rozhodně nepůjde o nějaký malý hatchback – již dnes je totiž Leaf jedním z největších.

Nissan IDS Concept

Potvrzena je 60kWh kapacita baterie, která zavazuje k dojezdu kolem 350 reálných kilometrů. Po modelu Qashqai by měl být navíc druhým strojem Nissanu, který bude mít implementován autonomní režim. Dobrá zpráva střídá dobrou zprávu a my se nemůžeme dočkat, co nám japonská automobilka v září tohoto roku ukáže.

Technické parametry Nissan Leaf (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 445 × 1 770 × 1 550 mm, 1 516 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon80 kW, 109 koní, točivý moment: 54 Nm
Baterie30 kWh
Nabíjeníkonektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15 kWh / 100 km, dojezd: 249 km
Cena od859 600 Kč

Zdroj: motor1.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze