Na stánku Nissanu v Ženevě. Co ukázal?

Na stánku Nissanu v Ženevě. Co ukázal?
  • Hlavní hvězdou byl Nissan Qashqai, který ještě letos dostane autonomní řízení
  • Nissan představil tři hlavní pilíře svého pohledu na automobilovou budoucnost
  • Věděli jste, že baterie z ojetých Leafů napájí například stadion Ajaxu Amsterdam?

Na ženevském autosalonu se ukázal nový Nissan Qashqai, který tak ke svým desetinám dostal řadu vylepšení. Změnou prošla designová stránka a také se zvedl výkon motorů. Na modelu Qashqai v Ženevě Nissan také demonstroval svojí vizi motorismu budoucnosti. O co jde?

Právě model Qashqai v průběhu letošního roku dostane systém ProPILOT pro autonomní jízdu. Tento systém ovládá řízení, akceleraci a brzdění při jízdě v jednom dálničním pruhu. Systém už využívají někteří zákazníci, kteří si v Japonsku zakoupili vůz Nissan Serena.

O rok zpět na stejném autosalonu Nissan představil svůj pohled na automobilovou budoucnost s nulovými emisemi a s nulovým počtem smrtelných nehod.

Celá vize se skládá ze tří hlavních pilířů.

  • Inteligent Driving
  • Inteligent Power
  • Inteligent Integration

Pod prvně zmíněný pilíř spadá technologie Inteligent Driving, jejíž veřejná ukázka vykreslovala dokonalou autonomní mobilitu, se kterou spolupracuje Nissan s agenturou NASA.

Nissan se zmínil i bateriích Nissanu Leaf, které automobilka využívá z ojetých vozů. Bateriím poté říká xStorage a nasazuje je nejen do domů a kanceláří, ale zajišťuje jimi také napájení například Amsterdam Areny, tedy domácího stadionu klubu Ajax Amsterdam.

Za zapůjčení vozu na ženevský autosalon děkujeme Škodě Auto, jejíž kompletní nabídku si můžete prohlédnout na www.skoda-auto.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze