V Německu přibudou ultrarychlé nabíječky, vyrostou na čerpacích stanicích Aral

V Německu přibudou ultrarychlé nabíječky, vyrostou na čerpacích stanicích Aral
Fotografie: aral.com
  • Více jak 100 ultrarychlých dobíjecích míst v Německu vznikne během roku 2021
  • Umístěny budou na stávajících čerpacích stanicích společnosti Aral
  • Poskytnou dobíjecí výkon až 350 kW

V Německu je stále více skloňovaným tématem elektromobilita. Jak jsme již dříve informovali, země mohutně podporuje nákup nových elektromobilů skrze vládní pobídky. Červencové prodeje aut do zásuvky už v souhrnném důsledku všech výhod dosáhly podílu 11,4 procenta automobilového trhu. Vláda v jedné z pobídek dokonce ukotvila podmínku, kdy každá čerpací stanice bude muset nainstalovat stojan pro dobíjení elektrických vozů. Už ovšem neinformovala, v jakém časovém horizontu se tak má stát.

Na úplném konci minulého měsíce přišla z Německa zpráva týkající se právě tématu dobíjecích míst na klasických čerpacích stanicích. Společnost Aral, jedna ze sítí čerpacích stanic patřící pod křídla energetického koncernu British Petroleum, v průběhu příštího roku nainstaluje v celém Německu více jak 100 ultrarychlých dobíjecích stanic.

Aral má v zemi nejpočetnější síť čerpacích stanic, což jej řadí mezi nejvýkonnější značky na maloobchodním trhu s palivy. Avšak jak píše cleantechnica.com, původem skvostné myšlenky na vybudování dobíjecí infrastruktury nejspíš nebude záměr cokoli vracet přírodě, nýbrž vidina zisků a vedoucího postavení na trhu. Jak již bylo uvedeno, trh s elektromobily se postupně rozbíhá, proto i poptávka po dobíjecích místech poroste. Na druhou stranu, veškerá energie poskytovaná nabíječkami má pocházet z obnovitelných zdrojů.

Co se detailů nabíječek týče, elektromobilistům poskytnou dobíjecí výkon až 350 kW. Na každé lokaci budou stát dva stojany, každý s dvěma nabíječkami. Současně tak bude možné nabíjet čtveřici elektromobilů. Provést platbu bude možné skrze kreditní kartu, QR kód, aplikaci Hubject, případně přes aplikaci Aral, kterou společnost uvede v roce 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze