Němci začínají bojovat proti blokování nabíječek. Kampaň obsahuje i vrtulník

3
Němci začínají bojovat proti blokování nabíječek. Kampaň obsahuje i vrtulník
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Blokování nabíjecích stanic začne trestat bavorská policie
  • Hlavním motivem je e-vrtulník na nabíjecí stanici Supercharger

Někteří z vás se již určitě setkali s tím, že plochu na nabíjecí stanici blokovalo další auto, které buď nebylo ani elektromobilem, anebo již bylo plně nabité. Co ale dělat v takovém případě? I z našich zkušeností víme, že často se tento problém nechce nikomu řešit a odtah či pokuta dotyčného vozu je čistou utopií. V Německu ale k celé věci přistoupili jinak a policejní oddělení v Bavorsku zahájilo kampaň proti blokování nabíjecích stanic, jak píše insideevs.com. Vše podporuje fotka, která se ukázala na jejich Twitteru. Na ní je vidět několik nabíjecích stanic sítě Supercharger, přičemž na jedné z nich je zaparkovaný e-vrtulník. Tímto krokem bavorská policie sděluje, že se blokování nabíjecích stanic začne plně věnovat.


Neoprávněné blokování nabíjecích míst už má dokonce i svůj název – „ICEing“. Mnozí majitelé elektromobilů totiž zapomínají na fakt, že když se jejich vůz nabije, okamžitě by měli tento prostor opustit. Na čerpacích stanicích taktéž nikdo po natankování nenechává svůj vůz jen tak stát a odejde třeba nakoupit. S přibývajícími počty nabíječek proto doufáme, že se celý problém podaří eliminovat a elektromobilisté konečně pochopí, že je potřeba mít jistou dávku ohleduplnosti k ostatním. A kdyby ji náhodou nebyli ochotni projevit, pak by mohla přijít na řadu změna zákona, která by za blokování nabíjecích stanic umožnila dát vysokou finanční pokutu.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 12. 8. 2022 23:58
Například u ČEZ nabíječek v Praze 7 ul. Železničářů si z míst pro nabíjení dělají PHEV parkoviště, z nedalekých firem a ani se neobtěžují připojit kabel.
Martin Lacina
Martin Lacina
Naposledy upraveno: 13. 8. 2022 09:43
Uz aby se inspiroval zbytek prinejmensim EU.
Nabijecich mist sice pribyva, ale k cemu to je, kdyz jsou co chvili zablokovane.
Tem co je stavi za dotace je to pak po vetsinou jedno a casto se ani neobtezuji je radne oznacit, coz jen ztezuje vymahani jejich pristupnosti.
Tomáš Čermák
Tomáš Čermák
Jo, ICEing je těžká neohleduplnost

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze