Toyota a Lexus v roce 2020 ukážou svůj nový autonomní systém

Toyota a Lexus v roce 2020 ukážou svůj nový autonomní systém
  •  Prezentovat se má na olympijských hrách v roce 2020 v Tokiu
  • Vše oficiálně potvrdil zástupce automobilky Ken Koibuchi
  • Ten je generálním manažerem Toyoty a Lexusu pro autonomní řízení

Další automobilka plánuje představit svůj autonomní systém, a to dokonce už v roce 2020. Potvrdil to generální manažer Toyoty a Lexusu pro autonomní řízení. K odprezentování svých autonomních systémů chce Toyota a Lexus využít letní Olympijské hry v Tokiu.

Ken Koibuchi řekl, že automobilka představí novou generaci autonomního řízení, ale do větších podrobností odmítl zacházet. Jediné co prozradil je, že budou muset přejít na technologii radarů Lidar, které jsou spolehlivější a méně nákladné.

Mluví se o tom, že by automobilka mohla naprogramovat svá vozidla, která by jezdila z olympijských vesnic na sportoviště. Samozřejmě se počítá i s jízdou po dálnici, kterou dnes už zvládají prakticky všechny dražší modely bez problémů.

S velkou pravděpodobností se nová technika objeví v některých modelech už příští rok, takže co přesně Toyota a Lexus v oblasti autonomního řízení plánují, to budeme vědět ještě před startem olympijských her v Tokiu.

Nedávno Toyota spojila síly s Mazdou. Společně budou sdílet elektromobilní komponenty a vybudují továrnu, která spolkne investici ve výši 1,22 miliardy dolarů. Dokončena má být v roce 2021 a práci zde najdou až 4 tisíce lidí.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze