Tesly dostanou nový procesor pro ještě lepší autonomní řízení

Tesly dostanou nový procesor pro ještě lepší autonomní řízení
  • Půjde o vylepšenou verzi aktuálního procesoru PX2
  • Mimo procesor se také zmenší množství kabeláže

Tesla již od konce roku 2016 instaluje do svých vozů velice výkonný procesor od společnosti NVIDIA, který pomáhá každým dnem vylepšovat autonomní chování a pomalu se učí. I když jde zatím o nejlepší procesor v sériovém autě, společnost si pořád není jistá, jestli jde o dostatečně výkonný počítač pro plně autonomní jízdu. Samotný Elon Musk přiznal, že pokud nebude procesor dostatečně silný, bude muset být vyměněn za lepší a zbytek již zvládnou updaty přes Wi-Fi.

Procesor od společnosti NVIDIA

Na autonomním systému Musk pracuje neustále, například v nejnovějším Modelu 3 najdete poprvé kameru mířící na posádku. Mnohem důležitější je ale onen nový hardware interně pojmenovaný jako 2.5. Jde nejen o lepší procesor, ale zkrátila se i kabeláž. Díky menší složitosti by se měla ještě vylepšit spolehlivost. Aktuální verze 2.0 disponuje procesorem NVIDIA Drive PX2. Novější procesor by měl být pouze vylepšenou iterací. Jednoduše řečeno, NVIDIA z téhož procesoru vyždíme ještě víc. Platforma zůstane zachována.

Tesla pořád věří, že dokáže dosáhnout autonomního řízení i s aktuálním hardwarem. Jak se však říká, nikdy nebylo tak dobře, aby nemohlo být ještě lépe. Navíc v autonomním řízení se nesmí dělat chyby. Může totiž jít doslova o lidské životy.

Zdroj: electrek.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze