Toto jméno si zapamatujte. JAC iEV A50 najednou ujede i 500 km a nebude drahý

aktualizováno o cenu
25
Toto jméno si zapamatujte. JAC iEV A50 najednou ujede i 500 km a nebude drahý
  • Baterie bude mít kapacitu 60 nebo 47 kWh
  • Ve výbavě vám nic chybět nebude

Každým rokem jsou čínská auta více a více konkurenceschopná a dokazuje to i značka JAC se svým modelem iEV A50. I když to zní víc jako název nějaké zbraně, tenhle elektrický sedan umí skutečně hodně nabídnout. Velikostně je na tom zhruba jako Renault MEGANE: je 4 590 mm dlouhý, 1 765 mm široký a 1 490 mm vysoký, rozvor pak činí 2 710 mm.

Vzhledem asi oko estéta neuchvátí, důležité je však to, co je pod kapotou, tedy spíš v podlaze. Tam se nachází 60kWh baterie zajišťující dojezd 500 kilometrů. V reálných podmínkách by to ale mělo být zhruba 400 kilometrů. K dispozici bude i slabší 47kWh baterie s dojezdem 330 kilometrů.

Díky rychlému nabíjení dobijete nejsilnější variantu na 80% kapacitu během hodiny a půl. Elektromotor má výkon 150 koní a dovolí jet maximální rychlostí 150 kilometrů za hodinu. Uvnitř se displej infotainmentu inspiroval Teslou. Je orientovaný na výšku a jeho úhlopříčka činí 10,4 palce. Volič převodovky se zase inspiroval BMW a volant vypadá jako z Chevroletu. I díky tomu se však pravděpodobně dočkáme nízké ceny.

Ve výbavě vám nebude nic chybět: najdete zde bezklíčový vstup, tempomat, kožené čalounění nebo 360stupňovou kameru. O modelu zatím nevíme nic víc, než že se ukáže na autosalonu v Pekingu. Docela bychom si přáli, aby se začal prodávat i u nás, drahý totiž rozhodně nebude. Neoficiální informace mluví o částce 70 tisíc yuanů, v přepočtu asi 250 tisíc korun. Vůz se slabší baterií a v základní výbavě bude určitě vypadat jinak než model na fotkách, přesto je to ale cena velmi příznivá. Myslíte že u nás mají čínské elektromobily šanci?

Zdroj: autohome.com, timeshighereducation.org

Diskuze ke článku
Ivan
Proč ne?! pokud bude zajištěn servis, záruka, tak určitě. Značka je z dnešního pohledu jen předražená cetka, jako v každém oboru...
Petr
Reálný dojezd 400km. Bla, bla, bla, bla.
..
beru
Muhehe
Vynalezce baterii ktere se soucasne davaji do aut, prohlasil ze jsou pro toto vyuziti nevhodne. Nejde zvetsit jejich kapacitu a auta ktere jim budou vybavena nikdy nedosahnou parametru spalovacich motoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze