Tesla Model Y prošla losím testem. Jaké si odnesla hodnocení?

4
Tesla Model Y prošla losím testem. Jaké si odnesla hodnocení?
Fotografie: Tesla
  • Vůz zvládl test až do rychlosti 82 km/h
  • Jde o jeden z nejlepších výsledků
  • Stejně dobrá je Tesla Model 3

Odborníci z YouTube kanálu km77 se rozhodli podívat na zoubek aktuálnímu provedení Tesly Model Y, které podrobili tzv. losímu testu. Při něm se zkoumá především reakce vozu na prudký úhybný manévr a také rychlost, do které ho lze ještě bezpečně provést. A jelikož se jedná o elektromobil, asi není překvapením, že díky nízkému těžišti vůz obstál velmi dobře. O zkoušce informuje i electrek.co. Podle zkušebních komisařů se Model Y choval předvídatelně a snadno ovladatelně už během prvních pokusů v rychlosti 73 km/h.

Bylo tak na místě zvýšení rychlosti, kdy se limitem stala hranice 82 km/h. Právě v tomto tempu se vůz ještě tak tak držel mezi kužely. Oproti konkurenci se jedná o vynikající výsledek, avšak stejně dobrý je například aktuální Ford Focus a taktéž sesterská Tesla Model 3. U testovaného vozu pak odborníci z km77 ocenili dobře naladěné řízení, stabilní podvozek a citlivé zásahy ESP. Nespornou výhodou je také funkce regenerativního brzdění, kdy vůz začne silně brzdit pokaždé, když řidič sundá nohu z pedálu akcelerátoru.

Technické parametry Tesla Model Y Standard Range

Kompletní specifikace
KonstrukceSUV, 4 750 × 2 129 × 1 624 mm, 2 007 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: zadní
Výkon220 kW, 299 koní, točivý moment: 420 Nm
Baterie60 kWh (57,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 170 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 15,7 kWh / 100 km, dojezd: 455 km
Cena od1 094 900 Kč
Diskuze ke článku
František Brožák
František Brožák
To že by měl elektromobil zvládnout losí test bych zase jako samozřejmost nebral, co jsem většinou viděl, tak právě elektromobily v tomto testu selhávají. I když nejsem fanoušek Tesly, tak musím smeknout, 82km/h je skvělý výsledek.
Alex Ander
Alex Ander
Zbyva doufat, ze z videa si ridici odnesou i nejakej poznatek. Profi ridici situaci tak-tak zvladaji do 82km/h, takze az budete zase ficet okreskama za tmy, netlacte to stovkou, protoze na 99% situaci nezvladnete a v lepsim pripade skoncite v prikope.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze