Tesla Model 3 nemá standardní klíček. I tak ji ale otevřete dvěma způsoby

2
Tesla Model 3 nemá standardní klíček. I tak ji ale otevřete dvěma způsoby
  • Vůz můžete otevřít pomocí aplikace v telefonu
  • Druhým způsobem je NFC karta

Na Tesle Modelu 3 se šetřilo. Muselo, když má jít o nejdostupnější model automobilky. Tesle se ale podařilo šetření obrátit v klad, když se zbavila klasického klíčku. Jednoduše využívá zařízení, které má dnes každý zákazník v kapse – smartphone. Stačí tak využít aplikaci komunikující s vozem pomocí Bluetooth a vůz si otevřít. Startovat vůz pak již není potřeba, jak jsme zvyklí z ostatních tesel. Z našeho pohledu jde o logický krok, ve srovnání například s BMW a jeho Display Key, který má velikost klasického telefonu, jde o lepší řešení. Nemusíte tedy s sebou nosit v podstatě dva telefony.

Když už mluvíme o tom vybíjení, tak první co vás určitě napadne je, co se stane, když se vám váš telefon vybije. Pro takové experty jako jsme například my v redakci k vozu Tesla samozřejmě dodává také NFC kartu, která by se měla vejít do peněženky. Stačí pak pouze přiložit kartu k B sloupku a vůz by vás měl taktéž dovnitř pustit.

Nám toto řešení určitě nevadí. Co by nám mohlo vadit více, to jsou problémy s kvalitou. Automobilka se potýká se stížnostmi vcelku pravidelně, i když je třeba říct, že se situace neustále zlepšuje. Do prosince by však navíc měla Tesla vyrábět 20 tisíc kusů vozů každý měsíc, což bude nemalý tlak na urychlení výrobních procesů.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč

Zdroj: techcrunch.com

Diskuze ke článku
ANO
Nikdy jsem si porizeni iphonu nepredstavoval jinak nez jako nutne prislusenstvi k otevreni auta .... odemknout telefon, napatlat aplikaci, napatlat odemknuti auta .... ergonomicky zcela ve standardu zvracene doby, ktera bude doufam brzo za nama ....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze