Také Porsche oznamuje miliardové investice do výrobního závodu kvůli e-vozům

Také Porsche oznamuje miliardové investice do výrobního závodu kvůli e-vozům
Fotografie: Porsche
  • Výrobce do závodu ve Stuttgartu-Zuffenhausenu investuje přibližně 250 milionů eur (přes 6 miliard korun)
  • Na montážní lince se budou vyrábět elektrické sportovní vozy nové generace 718 vedle modelů s motorem typu boxer

V posledních dnech se s oznamováním investic do továren kvůli přechodu na elektromobilitu roztrhl pytel. Nejdříve se ozval Volkswagen s jeho plány v Mexiku, následovalo BMW oznámením ukončení výroby spalovacích motorů v Německu a nyní si prostřednictvím tiskového vyjádření o pozornost říká Porsche.


Automobilka se sídlem ve Stuttgartu, jež je od roku 2009 součástí koncernu Volkswagen, modernizuje svůj hlavní výrobní závod ve Stuttgartu-Zuffenhausenu. Na tradiční montážní lince pro dvoudveřové sportovní vozy Porsche se budou v budoucnu vyrábět elektrické sportovní vozy nové generace 718 – a to vedle modelů s motorem typu boxer. Stuttgartský výrobce sportovních vozů investuje do rekonstrukce přibližně 250 milionů eur (přes 6 miliard korun).

60 let Porsche 911 a 75 let sportovních vozů Porsche: dvojité výročí znamená pro Porsche výjimečný rok. Rekonstrukce a rozšíření výroby sportovních vozů v našem hlavním závodě jsou pro závod v Zuffenhausenu důležitým milníkem,“ říká Albrecht Reimold, člen představenstva pro výrobu a logistiku společnosti Porsche AG. „Přestavba umožní zvýšení efektivity, nejvyšší standardy kvality a smíšenou výrobu sportovních vozů se spalovacím motorem a elektromobilů. Zahájíme tak novou kapitolu výroby sportovních vozů ve smyslu chytré továrny,“ dodává. Záměrem je zvýšit kapacitu a flexibilitu výrobního procesu Porsche.

Továrna Porsche

Montáž elektromotorů pro Macan

V závodě Zuffenhausen, kde se jíž vyrábí elektrický Taycan, je od roku 2016 nový montážní závod na spalovací motory V8 pro modelové řady Panamera a Cayenne. Do tohoto střediska výroby motorů je nyní integrována také montáž elektromotorů pro elektrické Porsche Macan, které si už můžete prohlédnout, ale staromilci z něj pravděpodobně příliš radost mít nebudou. Nová generace modelu Porsche Macan by přitom měla sjíždět z výrobní linky v Lipsku, a to od roku 2024.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze