Složili zálohu na Model 3, teď se hněvají. Tesla prý se zájemci o vůz nekomunikuje

3
Složili zálohu na Model 3, teď se hněvají. Tesla prý se zájemci o vůz nekomunikuje
  • Někteří začínají být již nervózní a dokonce ruší rezervace
  • Tesla vůz pravděpodobně nestíhá vyrábět

I když se neví přesné číslo, na světě bylo kolem půl milionu lidí, kteří se nebáli složit tisíc dolarů jako zálohu na Teslu Model 3. Počáteční radost ze spouštění výroby opadá, a to obzvlášť vlivem zpráv od těch, kteří na vůz složili zálohu 1 000 dolarů. Především ti, co pro co nejdřívější pořadí udělali maximum, totiž s kalifornskou ztrácí s automobilkou trpělivost. Někteří dokonce prý ruší své předobjednávky, protože s nimi automobilka vůbec nekomunikuje.

Jedním příkladem za všechny může být 23letý Ky Wagner, který kvůli rezervaci strávil celou noc před obchodem Tesly v Santa Barbaře. Ze strany Tesly je však ticho po pěšině. Sam k tomu říká: „Mám štěstí, že vím, že jsem někde úplně na začátku fronty, protože jinak by mě nulová komunikace ze strany Tesly frustrovala ještě mnohem více. Pravděpodobně bych si rezervaci zrušil a koupil si jí až za pár let, až bude v běžném prodeji. Nedostatek informací je nepříjemné i proto, že netuším datum přebrání vozu a nevím, kdy bude potřeba mít u sebe peníze. Aktuálně v hotovosti tolik peněz nemám. Až budu vědět, kdy ke mně moje Tesla dorazí, budu se více zajímat i o financování.“

Otázka je, jestli bude Tesla plnit objednávky v pořadí, v jakém k ní dorazily předobjednávky. Internetem se šíří zprávy, že bude také dost záležet na bydlišti zákazníka. Lidé v Seattlu tak pravděpodobně dostanou vůz dříve než lidé z Floridy, která je na druhé straně USA. Lidé také vědí, že začátkem výroby jejich utrpení nekončí, neb hned první den Tesla obdržela na 200 tisíc předobjednávek. Mohli jste tak být seberychlejší, ale i malé zaváhání může znamenat rozdíl až dvou let doručení. Určitě se však najdou i tací, kteří svou předobjednávku zrušili kvůli nejistotě ohledně kvality provedení a několika dalším problémům, kterým Elon Musk a jeho společnost v nedávné době čelili. Někoho navíc mohou znepokojit chybějící indikátory před řidičem, které jsou nahrazené pouze jedním centrálním displejem.

Technické parametry Tesla Model 3 Long Range (E5)

Kompletní specifikace
Konstrukcesedan, 4 694 × 1 933 × 1 442 mm, 1 844 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon258 kW, 370 koní, točivý moment: 510 Nm
Baterie75 kWh (70 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 250 kW, palubní: 11 kW, konektory: Supercharger, CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?, dojezd: 614 km
Cena od1 228 990 Kč

Zdroj: jalopnik.com

Diskuze ke článku
Peppa
Klidný je spíše ten, kdo je na konci seznamu, protože ví, že má 2 roky času.
Honza
Tyto informace říkali od začátku. První budou dostávat vozy zaměstanci, pak kupující v Kalifornii a poté postupně pokračovat na východ. Autor není informovaný a šíří poplašné zprávy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze