Škoda začala vyrábět Kamiq, po Kodiaqu a Karoqu už své třetí SUV pro evropský trh

1
Škoda začala vyrábět Kamiq, po Kodiaqu a Karoqu už své třetí SUV pro evropský trh
  • Škoda Kamiq se vyrábí v hlavním závodě Škody Auto v Mladé Boleslavi
  • Každý den má závod opustit 400 těchto kompaktních městských SUV

Výrobní linku v hlavním závodě společnosti Škoda Auto v Mladé Boleslavi opustil první vůz Škoda Kamiq. Každý den má závod vyprodukovat 400 těchto kompaktních městských SUV. Kamiqem doplňuje Škoda svou modelovou paletu v segmentu SUV. Vedle modelů Kodiaq a Karoq jde už o třetí SUV značky Škoda určené pro evropský trh a kombinuje výhody SUV, jakými jsou vyšší světlá výška nebo zvýšená pozice sedadel, s agilitou kompaktního vozu. Vedle nejnovějšího přírůstku v modelové paletě Škoda se v hlavním výrobním závodě v Mladé Boleslavi vyrábí také modelové řady Octavia, Fabia, Scala a Karoq.

Škoda Kamiq

Dr. Michael Oeljeklaus, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast výroby a logistiky, zdůrazňuje: „Zahájení sériové výroby nového modelu Škoda je pro nás pokaždé něčím mimořádným. V posledních měsících jsme ve výrobě a logistice vytvořili veškeré předpoklady pro to, abychom prostřednictvím modelu Kamiq oslavili úspěšný vstup do segmentu městských SUV. Jsme přesvědčeni o tom, že Kamiq naše zákazníky nadchne vysokou kvalitou a mnoha praktickými prvky, jak je pro značku Škoda typické.“

Do výroby modelu Kamiq investovala společnost Škoda Auto v Mladé Boleslavi přibližně 100 milionů eur. Výrobní linka byla upravena pro platformu MQB27. Kromě toho bylo zhotoveno nové lisovací nářadí. V lakovně i v provozech svařovny a finální montáže byly vedle zásadních úprav provedeny také drobné změny s cílem umožnit například montáž nových dvoudílných světlometů vybavených technologií LED.

Nová Škoda Kamiq vychází z modulární platformy koncernu Volkswagen a nabízí moderní asistenční a infotainment systémy, emocionální design i celou řadu Simply Clever řešení. Jeho bohatá nabídka prostoru z něj dělá perfektního společníka pro rodiny i uživatele vyznávající moderní životní styl.

S délkou 4 241 milimetrů poskytuje Kamiq velkorysou nabídku prostoru pro všechny cestující a zavazadla. Díky moderním asistenčním systémům, efektivním a úsporným motorům i nejmodernějším řešením konektivity je perfektně střižený požadavkům cílové skupiny aktivních městských zákazníků.