Na autosalonu v Ženevě si odbude premiéru nové SUV Škoda. Ponese povědomé jméno

1
Na autosalonu v Ženevě si odbude premiéru nové SUV Škoda. Ponese povědomé jméno
  • Škoda pokračuje ve své SUV ofenzívě třetím takovým modelem pro evropský trh
  • Stejně jako před půl rokem představený crossover pro Čínu ponese jméno Kamiq
  • Obdrží nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků
  • Využívá modulární platformu MQB

Škoda Kamiq bude již třetí SUV pro evropský trh. Představuje tak další krok v ofenzívě české automobilky v tomto segmentu. V Číně se již etabloval crossover stejného jména, k jehož premiéře došlo v dubnu loňského roku. Jak prozrazuje jediná fotografie uvolněná spolu s dnešními informacemi a pravděpodobně související teaser video, nepůjde o zcela totožný model, byť bude možná v mnohém podobný.

Evropská Škoda Kamiq

Škoda Kamiq pro Evropu bude městský crossover a ideální společník pro všední dny v moderním velkoměstě i mimo něj. Podle výrobce má jít o kompaktní a lifestylově orientovaný vstupní model, který v sobě spojí agilitu a jízdní vlastnosti kompaktního vozu s klasickými přednostmi automobilu kategorie SUV – zvýšenou pozicí sedadel, lepším výhledem z vozu, pohodlnějším nastupováním a vystupováním i větší světlou výškou. Nový model značky Škoda využije modulární platformu MQB a dostane nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků, které jsou pro značku stejně typické jako prostorný interiér.

Jména všech aktuálních SUV značky Škoda začínají písmenem K a končí písmenem Q. Slovo Kamiq údajně pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko, a popisuje stav, kdy něco přirozeně „padne jako ulité“ za všech okolností.

Premiéru bude mít nová Škoda Kamiq na autosalonu v Ženevě. Ten bude probíhat od 5. do 17. března 2019. Naše redakce tam nebude chybět.

Diskuze ke článku
Trex
další SUV, další složenka a další auto na benzín nebo naftu.. kdy přijdou aspon s hybridem..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze