Lagonda All-Terrain concept je vize elektrického SUV od značky Aston Martin

Lagonda All-Terrain concept je vize elektrického SUV od značky Aston Martin
  • Lagonda je brand automobilky Aston Martin se zaměřením na elektromobily
  • Luxusní elektrické SUV této značky se začne vyrábět v roce 2022
  • Bližší specifikace nejsou známy, ale v interiéru najdeme nevídané inovace

Pro případ, že jste vynechali loňský autosalon v Ženevě, začneme připomínkou, že tehdy Aston Martin vzkřísil luxusní značku Lagonda a oznámil, že se stane přístavem pro elektrické vozy. V roce 2018 to byla autonomní Lagonda Vision Concept a letos se světu představil pohledný model Lagonda All-Terrain, tedy elektrické SUV s autonomní připraveností, které se začne vyrábět v roce 2022.

Aston Martin zatím neuvedl k představovanému modelu žádné specifikace, ale oproti loňskému Vision Concept se aspoň trošku podobá vozu, který by mohl jít do výroby v současné podobě, i když ho čeká ještě dlouhá cesta.

V interiéru se nachází dvě obrazovky, které nejsou na první pohled nijak viditelné. Jedna je zabudována do volantu a druhá je vložena přímo do středové konzole. Dále v interiéru nenajdete žádné zřetelné větrací otvory ani reproduktory. K tomu v Lagondě slouží decentní linky a obrysy, které tvoří luxusní materiály a vytváří „renesanční perspektivní efekt“, jak uvedl portál theverge.com.

Jedná se o vůz, který se cítí jako doma při vyzvedávání někoho z kouzelné události s červeným kobercem a zaveze ho přímo do tajné vědecké výzkumné laboratoře,“ řekl výkonný ředitel společnosti Aston Martin.

Převratný interiér není to jediné, čím má vůz zaujmout. Samotný název All-Terrain napovídá, že vůz by měl být obratný na všech terénech a za všech podmínek. Společnost uvádí: „Apeluje na průkopnický duch dobrodružství a je stejně snadné si představit, že se toulá na povrchu Marsu, jako v horských oblastech ve Skotsku.“

Společnost se chce vyhnout trendu dnešní doby, kde k automobilu už není téměř zapotřebí vlastnit klíče a vše se ovládá přes aplikaci. Chce zachovat kontakt řidiče s vozem tím, že do auta se dostanete pouze pomocí klíčků. To ovšem neznamená návrat k nějakému retru, protože automobil bude mezi předními sedadly využívat speciální přihrádku, kde nebudete zasouvat klíčky normálně do zapalování a otáčet jimi, ale klíčky se budou vznášet ve vzduchu za pomoci elektromagnetů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze