Aston Martin slibuje elektromobil na rok 2025, do elektrifikace se příliš nehrne

Aston Martin slibuje elektromobil na rok 2025, do elektrifikace se příliš nehrne
Fotografie: Aston Martin
  • Aston Martin představil elektromobil Rapid-E, měl být autem Jamese Bonda
  • Tento projekt ale hodil do šuplíku a výrobu elektromobilu plánuje až na rok 2025
  • Slibuje ale i plug-in hybridy, první má přijít letos, další do roku 2023

Automobilka Aston Martin oznámila příchod prvního elektromobilu, ale podle electrek.co to bude až v roce 2025. Do té doby nabídne nějaké plug-in hybridy, ale ani s těmi příliš nepospíchá.

Aston Martin Rapid-E

Aston Martin sice v minulosti ukázal studii elektromobilu Rapid-E, ale projekt později odložil do šuplíku, takže ani z plánované malé série nakonec nebylo nic. Letos má představit svůj první plug-in hybrid, který bude pod kapotou SUC s názvem DBX, a později (do roku 2023) mají přijít další plug-in hybridy. První elektromobil přijede až v roce 2025, ale i přes partnerství s Mercedesem, který vlastní v Aston Martinu 20 %, se budou i elektromobily vyrábět ve Velké Británii. Pravděpodobně ale budou mít baterie a možná i další komponenty pohonu z Mercedesů.

Nejenže Aston Martin nijak s elektrifikací nespěchá, ale zároveň říká, že bude i nadále vyrábět vozy s tradičním pohonem, tedy spalovacím motorem pod kapotou. Na to, že ve Velká Británii, tedy domovské zemi Aston Martinu, má být od roku 2030 zakázán prodej vozů s pouze spalovacím motorem a budou se moci prodávat jen elektromobily a hybridy, je Aston Martin až podezřele v klidu. Uvidíme, jak mu tato strategie vyjde, ale buďme rádi alespoň za některé plug-in hybridy a elektromobily, které plánuje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze