Škoda Scala s pohonem na zemní plyn je tady. Na CNG zvládne až 410 kilometrů

Škoda Scala s pohonem na zemní plyn je tady. Na CNG zvládne až 410 kilometrů
  • Scala G-TEC na zemní plyn ujede až 410 km
  • K dispozici je i 9l benzinová nádrž, a tak vůz ujede až 630 km
  • Zahájení prodeje je naplánováno na čtvrté čtvrtletí

Škoda Auto v rámci CNG Mobility Days v Berlíně poprvé prezentuje model Škoda Scala G-TEC. Scala s pohonem na zemní plyn doplňuje nabídku nového kompaktního vozu o model 1,0 G-TEC o výkonu 90 koní. Jeho tři nádrže na CNG umožňují na základě předběžných měření při pohonu čistě na zemní plyn dojezd přibližně 410 kilometrů. V kombinaci s benzinovou nádrží na devět litrů dosahuje celkový dojezd přibližně 630 kilometrů. Zahájení prodeje modelu Škoda Scala G-TEC proběhne ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Škoda Scala G-TEC

Scala G-TEC disponuje třemi spojenými ocelovými nádržemi na CNG, které mají kapacitu 13,8 kilogramů CNG. Díky tomu může tento kompaktní model urazit 410 kilometrů v ekologickém a efektivním režimu na zemní plyn. Pokud dojdou zásoby CNG, Scala se automaticky přepne na benzinový režim. S palivem v dodatečné 9litrové nádrži může urazit ještě dalších 220 kilometrů. Scala G-TEC tak zůstává mobilní i v regionech bez čerpacích stanic na zemní plyn. Celkový dojezd činí přibližně 630 kilometrů.

Scala G-TEC je k dispozici ve dvou úrovních výbavy Ambition a Style. Je vybavena kotoučovými brzdami vpředu i vzadu. Stejně jako všechny modely Scala, tak i varianta G-TEC nabízí sériově Asistent udržování jízdního pruhu a Front Assist s funkcí nouzového brzdění, LED světlomety a zadní skupinové svítilny, pro stupeň Style v Bi-LED provedení. Díky chytrému uspořádání nádrží na CNG v podlaze disponuje Scala G-TEC objemem zavazadlového prostoru 339 litrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze