Jakým prvkům infotainmentu dávají zákazníci přednost ve Scale a Kamiqu?

Jakým prvkům infotainmentu dávají zákazníci přednost ve Scale a Kamiqu?
Fotografie: skoda-auto.cz
  • Každý druhý kus Škody Kamiq je vybaven Virtuálním kokpitem
  • 41 procent zákazníků Kamiqu si objednává vrcholný infotainment Amundsen

V modelech Škoda Scala a Kamiq uvedla česká automobilka systémy nové, třetí generace modulární stavebnice infotainmentu koncernu Volkswagen. Oba kompaktní modely jsou díky integrované eSIM kartě vždy online a při ovládání navigace, infortainmentu a při telefonování pomáhá řidiči digitální hlasová asistentka Laura. Zákazníci si u modelu Kamiq obzvláště cení vrcholných prvků výbavy, jako jsou navigační systém Amundsen a Virtuální kokpit. Zhruba každý druhý expedovaný vůz těchto dvou kompaktních modelových řad je navíc vybaven příjmem digitálního rádiového vysílání DAB.

Škoda Scala interiér

Především u Škody Kamiq sahá mnoho zákazníků po vrcholných prvcích výbavy z modulární stavebnice infotainmentu. Každé druhé městské SUV z Mladé Boleslavi (přesně 52 procent vozů) bylo v roce 2019 vybaveno volitelným Virtuálním kokpitem. Ten je individuálně konfigurovatelný a nabízí pět různých módů – od layoutu klasického, s velkým tachometrem a otáčkoměrem, přes varianty základní, moderní a sportovní až po layout rozšířený, v němž je integrovaná velkoplošná mapa navigačního systému. 41 procent majitelů Kamiqu se rozhodlo také pro vrcholný infotainment Amundsen s navigací s online podporou. 49 procent všech prodaných vozů typu Kamiq disponovalo 8palcovým infotainmentem Bolero.

V necelé třetině prodaných vozů (27 procent) lze chytrý telefon bezdrátově nabíjet pomocí volitelně dodávaného Phone Boxu a propojit s infotainmentem pomocí funkce SmartLink. 95 procent prodaných vozů nabízí technologii SmartLink, z toho 60 procent tvoří SmartLink s kabelovým připojením a 40 procent vozů nabízí bezdrátovou verzi SmartLink.

Polovina všech vozů Scala v roce 2019 sjela z linky s infotainmentem Bolero a 28 procent zákazníků se rozhodlo pro systém Amundsen. Někteří zákazníci si navíc objednali Virtuální kokpit, který byl namontován celkem do 34 procent všech vozů řady Scala. Možnost bezdrátové nabíjení chytrého telefonu bylo nainstalováno do jedné čtvrtiny všech vozů Scala a každý druhý vůz přijímal digitální rozhlasové vysílaní DAB.

Digital Instrument Panel ve Škode Karoq – Autosalon Frankfurt 2017

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze