Nová Octavia RS bude pravděpodobně plug-in hybrid. Vyjde z konceptu Vision RS

5
Nová Octavia RS bude pravděpodobně plug-in hybrid. Vyjde z konceptu Vision RS
  • Prvním plug-in hybridem Škody Auto bude již příští rok Superb
  • Škodovka plánuje také čistě elektrické modely s přívlastkem RS
  • Základ hybridního RS bude shodný s tím, který dostal koncept Vision RS

Model Octavia je pro hybridní pohon velmi dobrou volbou. Pokud jezdíte denně za prací do 70 kilometrů, můžete se spolehnout na čistě elektrický pohon. A když si o víkendu chcete užít nějakou zábavu, máte sportovní RS. A to je opravdu dobré,“ uvedl v posledním rozhovoru pro britský Autocar Christian Strube, vedoucí vývoje a výzkumu v mladoboleslavské automobilce. Prvním plug-in hybridem Škodovky se ale již příští rok stane omlazený Superb. Strube potvrdil, že vlajková loď značky dostane ústrojí více méně podobné tomu, které bylo na pařížském výstavišti představeno v útrobách Visionu RS. V něm pracuje patnáctistovka TSI o výkonu 110 kW v kombinaci s elektromotorem o síle 75 kW. Systémový výkon činí 180 kW a auto slibuje čistě elektrický dojezd 70 kilometrů díky akumulátoru s kapacitou 13 kWh. Velmi podobné hodnoty bude mít také Superb plug-in hybrid.

Strube v rozhovoru pro Autocar dále zmínil možnost představit verzi RS také u nástupce současného Rapidu s tím, že by k takovému autu sportovní provedení perfektně sedělo. Zároveň ale připustil provedení RS také u Superbu. Škoda by se údajně měla v budoucnu vydat dvěma směry, a sice tím ekologickým, kdy bude představován jeden elektrifikovaný model za druhým, a zároveň pak bude kladen vyšší důraz na varianty RS.

Prodejně se modelům RS daří. Vedle elektrifikace je to pro nás další klíčový bod, protože vozy RS dělají značku mnohem více emocionální, což zvedá prodeje a je důležité pro ekonomickou udržitelnost,“ sdělil dále Strube. Škodovka plánuje také čistě elektrická RS. Marketingový šéf Alain Favey už dříve řekl, že výkonnou sportovní variantu dostane i elektrické SUV vycházející z konceptu Vision E. Ten se v sériové podobě ukáže v roce 2020. RS má dorazit o dva roky později.

Technické parametry Škoda Octavia RS 245 (2017)

Kompletní specifikace
Konstrukceliftback, 4 689 × 1 814 × 1 448 mm, 1 445 kg
PohonBenzín, hnaná náprava: přední
Výkon180 kW, 245 koní, točivý moment: 370 Nm
Nádrž50 l
SpotřebaKombinovaná: 6,6 l / 100 km
Cena od821 900 Kč
Diskuze ke článku
Marek Drtlo
RS jako hybrid? Proč tam nenacpu pořádnej, čistej benzíňák? Móda hybridů tu už byla před x lety!!! Nemluvě o tom, že bych žádný hybridní motor neoznačoval za RS (čili sportovní). Co vy?
LOL
Tak to je supeeer. Az se mi po par kilometrech vybije hybridni baterecka tak s sebou budu tahat baterecku i hybridni moturek za pomoci 1,5 TSI. Tak to je RS panecku jak pod do me z boku a pritlac. :-D
leo
je to jasný- proč, hybridy jsou módní. Těch pár nadšenců co by volili RS s nadupaným benzíňákem by jim tržby nezvedlo. V této objemové kategorii u " sportovně" laděných aut je hybridní technologie nesmyslná. A už vůbec ne ekologická.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze