Škoda představuje v Paříži sportovní a ekologickou vizi s názvem Vision RS

20
Škoda představuje v Paříži sportovní a ekologickou vizi s názvem Vision RS
  • DNA vozů RS odkazuje na závodní speciály 180 RS a 200 RS z roku 1974
  • Koncepční studie se inspiruje 117letou historií motorsportu značky Škoda
  • Sportovní charakter a emoce doplňuje kombinace s veganskými materiály a plug-in hybridním pohonem

Označení RS, které bylo poprvé použito v roce 1974 u závodních vozů 180 RS a 200 RS, označuje od roku 2000 sportovní modely různých modelových řad Škoda, jako například vůz Octavia RS, Fabia RS nebo vůz Škoda Kodiaq RS představený také na letošním pařížském autosalonu. Studie Škoda Vision RS ukazuje, jak mohou v budoucnu vypadat vozy RS české automobilky. Kompaktní model spojuje silný sportovní charakter s ekologickým provozem a funkčností. Dynamické linie vozu a prvky z karbonu, lehkého a pevného, technicky vyspělého materiálu používaného v motorsportu, posouvají DNA vozů RS na ještě sportovnější úroveň.

Škoda Vision RS (autosalon Paříž 2018)

Díky elektrickému pohonu nabízí studie Škoda Vision RS výborné dynamické vlastnosti a je také úsporná. Plug-in hybridní pohon kombinuje benzinový motor o objemu 1,5 l a výkonu 110 kW (150 k) s elektromotorem o výkonu 75 kW a dosahuje systémového výkonu 180 kW (245 k). K životnímu prostředí šetrný provoz tohoto pohonu dokládá hodnota emisí CO2, která činí pouhých 33 g/km. Pří jízdě na čistě elektrický pohon, a tedy bez emisí, činí maximální dojezd studie 70 km.

Kromě sportovního charakteru a emocionálního designu překvapuje pětidveřová koncepční studie, jak je pro všechny vozy Škoda typické, také funkčností a velkým prostorem. Délka činí 4 356 mm a nabízí místo pro 4 cestující. Objem zavazadlového prostoru činí 430 l. Díky moderním možnostem konektivity a hlasovému asistentovi Alexa od společnosti Amazon je studie Škoda Vision RS připravena i na digitální budoucnost.

Diskuze ke článku
Peppa
Pořád samé vize a houno z toho.
Kájík
Škoda je expertem ve vizích, jenom ta výsledná realizace je trochu jinde! Alespoň ten jejich designér si z toho nahrabe něco málo do kapes.
Pepa Loml
Taky si všichni myslíte, že výsledná verze bude úplně jiná? Škodovka má hezké plány už pár let, ale skutek utek, že? Dle mého by se na tu výrobu aut měli už vyprdnout, stejně to stojí za houby. Nebo si myslíte něco jiného?
Jindra.K.
a maj to uz homologovane :D ? no, na oko to nevyada tak zle, jestli to ma byt nastupce rapida tak snad se to povede vic jak ten dost nepovedenej rapid :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze