Futuristický koncept Vision EQ Silver Arrow odkazuje na legendu z třicátých let

Futuristický koncept Vision EQ Silver Arrow odkazuje na legendu z třicátých let
  • Vůz je pouze jednomístný
  • Tvůrci se inspirovali závodními modely starými přes 80 let
  • Značka EQ poskytuje náhled do budoucnosti designu Mercedesu

Závodní model Mercedesu určený na okruhy má elektrický pohon a jeho design je inspirován takzvaným Stříbrným šípem z roku 1937. Vize EQ Silver Arrow je avantgardní vůz s výraznou estetikou a mnoha zajímavými prvky. Novinka v sobě kombinuje dobře známé dynamické prvky Silver Arrows a moderní až futuristické digitální prvky. Vůz o délce 530 centimetrů má dlouhou siluetu, digitální masku, úzké světlomety propojené LEDkovým proužkem, zamračenou záď s výsuvným dvoudílným přítlačným křídlem a výklopný kryt kokpitu určeného pouze pro řidiče.

Před více jak 80 lety byly závodní vozy Silver Arrow od Mercedes-Benz průkopníky v rychlosti a nadčasové kráse. Mohl za to mimo jiné i zjednodušený aerodynamický tvar. Právě na něm byl postaven nový model Vision EQ Silver Arrow, který postavil šéfdesigner Gorden Wagener se svým týmem. Vyznačovat by se měl skvělým zrychlením, potěšením z jízdy, progresivním pojetím luxusu a odkazem na budoucnost designu značky.

Interiér má podlahu ze dřeva, kožené sportovní sedadlo, ambientní podsvícení, sportovní volant a dvojici digitálních displejů, z nichž vzdálenější sleduje trasu a ten na volantu pak rychlost s dalšími důležitými údaji. O pohon se starají elektromotory o celkovém výkonu 550 kW. Na jedno nabití vůz ujede až 400 kilometrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze