Plug-in hybridní Superb má mít 13kWh baterii a urazit na ni až 70 kilometrů

Plug-in hybridní Superb má mít 13kWh baterii a urazit na ni až 70 kilometrů
  • Koncernový sourozenec Volkswagen Passat GTE využívá baterii o kapacitě 9,9 kWh
  • Spekuluje se, jak přesné Škoda Auto svůj první elektrifikovaný model pojmenuje
  • O pohon se bude starat benzinová čtrnáctistovka a elektromotor

Škoda Auto je jednou z posledních automobilek, která stále nenabízí žádný elektrifikovaný model. O elektrifikaci jako takové však Škoda Auto často mluví a také má namalované reálné obrysy. Jako první má dorazit plug-in hybridní Škoda Superb. Podle všeho Volkswagen vyrukuje i s modernizovaným Passatem GTE a obě auta by mohla na jedno nabití urazit až 70 kilometrů.

Podobně jako Passat GTE, tak i plug-in hybridní Superb bude kombinovat pohon benzinové čtrnáctistovky s elektromotorem. Kombinovaný výkon má být 215 koní. Passat GTE vsází na 9,9kWh baterii, která zaručuje reálný dojezd okolo 40 kilometrů. Novinky mají dostat baterii o kapacitě 13 kWh, která má dojezd prodloužit.

Není to jen otázka technologie. Musíme vědět, co naši zákazníci chtějí a kolik jsou za takový produkt ochotni zaplatit. Plug-in hybridní pohon nedostanou zdarma,“ řekl Martin Hrdlička, vedoucí vývoje agregátů.

Další otázkou je, jak se bude elektrifikovaný Superb jmenovat. Každá automobilka na to jde po svém. Mercedes dává za název modelu písmeno „e“, Volkswagen plug-in hybridní modely označuje GTE. Je tak otázkou, jakou cestou se vydá Škoda Auto.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze