Sériová výroba Modelu 3? Tento rok to pravděpodobně nebude

Sériová výroba Modelu 3? Tento rok to pravděpodobně nebude
Fotografie: Tesla
  • Plán byl vyrobit 100 tisíc kusů v druhé polovině tohoto roku
  • První vozy uvidíme pravděpodobně až na přelomu let 2018/2019

Spuštění sériové výroby Modelu 3 od Tesly je jedním velkým otazníkem. Úspěch nebo neúspěch může pořádně zamávat i s dnes již vcelku zaběhlou společností, která musí ukojit téměř 400 tisíc zákazníků. Na čistě elektrický vůz startující na zhruba 800 tisících korun si možná někteří zákazníci budou muset počkat pěknou řádku let.

V roce 2016 chtěla společnost v součtu vyrobit 90 tisíc vozů Model S a Model X, povedlo se však vyrobit pouze 84 tisíc a doručeno k zákazníkům bylo 76 tisíc jednotek. Plán vyrobit 500 tisíc vozů (Modelu 3, Modelu S a Modelu X) v roce 2018 tak vypadá jako lehká utopie. První horká várka sta tisíc kusů se měla vyrobit od léta do konce tohoto roku, reálně to však bude až o rok později. Někteří zaměstnanci hovoří pouze o 75 tisících Modelech 3 vyrobených v příštím roce. Střízlivý odhad je, že v Evropě by se Model 3 měl k prvním zákazníkům dostat až na konci roku 2018, tedy za dva roky.

Tesla Model 3 (2016)

Podle našich informací se mnoho zákazníků, kteří zaplatili zálohu na Model 3, rozhodne pořídit si skladový Model S. Ten je větší, mají ho hned a navíc jsou ještě pořád na skladě vozy, u kterých nebudete muset nikdy platit na Superchargeru.

Zdroj: greencarreports.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze