Tesla představila Model 3. Má jít o lidový elektromobil

Tesla představila Model 3. Má jít o lidový elektromobil
Fotografie: Tesla
  • S cenou 35 tisíc dolarů jde o nejlevnější vůz v nabídce Tesly
  • Model 3 se nachází teprve ve fázi funkčních prototypů
  • První zákazníci se dočkají začátkem roku 2017
  • Objednávat můžete už nyní

Je tomu pár dní, co Tesla Motors ukázala Model 3, a hned u lidí nastal podobný efekt, který známe z představení nových iPhonů. Velká část příznivců Tesly si totiž vůz ihned zarezervovala. To spočívá ve složení zálohy ve výši tisíce dolarů a čekání na. Zástupci Tesly se již nyní chvástají, že poptávka po předobjednávkách předčila jejich představy. Dodávku všech elektromobilů prý automobilka zvládne pokrýt do roku 2018.

Ale pojďme si říct něco málo o samotném voze. Tesla Model 3 je logický název. Původně se měl vůz jmenovat Model E, ale toto jméno má již registrovaná automobilka Ford, proto Tesla sáhla po číslu 3, které písmeno „E“ alespoň trochu připomíná. Tesla má s Modelem 3 velké plány. Má se jednat o lidový elektromobil. Zda je cena 35 tisíc dolarů, tedy zhruba 850 tisíc korun, dostatečně lidová, necháme na posouzení vás samotných. A co vlastně za své peníze dostanete?

Pětimístný Model 3 má nabídnout dojezd až 345 kilometrů na jedno nabití. Zrychlení z klidu na sto má být otázkou méně než 6 sekund. Samozřejmostí je přítomnost autopilota.

Model 3 se světu ukázal před pár dny, konkrétně 31. března. Jednalo se téměř o půlhodinové představení, kde na pódiu dostal hlavní slovo Elon Musk. Na záznam z představování se můžete sami podívat.

Vše je velmi zajímavé i díky tomu, že Tesla Model 3 vlastně neexistuje. Jedná se totiž zatím pouze o funkční prototypy. Zákazníci, kteří složili zálohu, tak vlastně kupují zajíce v pytli (byť mohou od koupě odstoupit). Zbývá jim tak jen důvěra ve vedení Tesly Motors a samotného Elona Muska, že všechny své sliby dodrží. Do produkční verze se může cokoli změnit. A to včetně designu, což potvrdil i sám Musk.

Zdroj: tesla.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze