Šéf VW možná skončí v Tesle, studie Mini Aceman a levný elektromobil Hyundai

fNews #185
Šéf VW možná skončí v Tesle, studie Mini Aceman a levný elektromobil Hyundai
Fotografie: Mini
  • Šéf Volkswagenu, Herbert Diess, odchází a možná ho zaměstná Tesla
  • Automobilka Mini představila studii elektrického crossoveru s názvem Aceman
  • Hyundai plánuje levný elektromobil, levnější než Dacia Spring

Vítejte u 185. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky z elektromobility. Začneme odchodem šéfa Volkswagenu, který možná zamíří do Tesly. Poté se podíváme na novou studii elektromobilu Mini s novým designem a plánovaný dostupný městský elektromobil Hyundai.

fNews #185 – Šéf VW možná skončí v Tesle, studie Mini Aceman a levný elektromobil Hyundai

Podcast v audio formě

Nejprve se přesuneme do Volkswagenu, kde nastalo zemětřesení na nejvyšší pozici. Herbert Diess sice na konci loňského roku útok ustál, byť ne bez ztráty květinky, ale tentokrát se již odborářům podařilo jej sesadit. Spojili se totiž i s rodinami vlastníků. Německo teď spekuluje o tom, že Diess skončí v berlínské Tesle. To nás také napadlo a vzhledem k Diessově přátelství s Elonem Muskem se to jeví jako pravděpodobné. Bude ale zajímavé sledovat další vývoj Volkswagenu, protože to byl právě Herbert Diess, který prosazoval co nejrychlejší přechod na elektromobilitu.

Od Volkswagenu přejedeme k automobilce Mini. Ta totiž představila novou studii elektrického crossoveru s názvem Mini Aceman. Podle hlavních rysů je patrné, že jde o vůz značky Mini, ale celkově má úplně jiný styl, než na který jsme u tradiční britské značky zvyklí. Šéfdesignér BMW, pod které Mini patří, totiž namísto původního retro designu s jasným odkazem na staré vozy Mini prosadil nový a moderní designový styl. Líbí se vám, nebo máte raději klasické vozy Mini? Můžete nám napsat svůj názor do komentářů.

A nakonec dostupné elektromobily. Hyundai totiž plánuje malý městský elektromobil, který by měl být cenově dostupný podobně jako třeba Dacia Spring. Pravděpodobně bude kvůli snížení nákladů na vývoj vycházet ze spalovacího modelu a spekuluje se o crossoveru Hyundai Casper. Zatím ale jde o nepodložené spekulace.

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze