Síť dobíjecích stanic buduje u svých supermarketů i řetězec BILLA

3
Síť dobíjecích stanic buduje u svých supermarketů i řetězec BILLA
  • BILLA je jedním z dalších řetězců v ČR, kde mohou zákazníci během nákupu nabíjet své elektromobily
  • Společnost uvedla tento týden do provozu již svojí 5. dobíjecí stanici

Společnost BILLA vnímá ochranu životního prostředí jako přirozenou součást svého podnikání. „Instalací nabíjecích stanic chceme podpořit zákazníky, kteří společně s námi sdílí filozofii udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí. Byli jsme 1. supermarketem na českém trhu, který v roce 2016 možnost dobití elektrického dopravního prostředku nabídl svým zákazníkům. V příštím roce uvedeme do provozu dalších 10 stanic,“ říká Jaroslaw Szczypka, generální ředitel společnosti BILLA. Možnost nabíjení elektromobilů u svých obchodů nabízí již delší dobu u svých vybraných obchodů také řetězec Kaufland, Globus a Lidl.

nabíjecí stanice Billa

Nabíjení elektrokol zajištuje nabíjecí stanice značky KEBA pomocí uzavíratelného boxu umístěného na fasádě budovy. Pro nabíjení automobilů je k dispozici na parkovišti před obchodem nejrozšířenější typ zásuvky Mennekes. V současné době je spuštěno již 5 nabíjecích stanic, například v Říčanech, Brně-Líšni nebo v Mikulově. Ta poslední byla otevřena minulý týden u prodejny v městské části Praha-Řepy.

Diskuze ke článku
Martin iOn
Jaksi jste opomenuli zmínit řetězec Globus, který ve spolupráci s E.ONem prohlásil, že do konce roku osadí všechny své prodejny rychlonabíječkami (aktuálně jsou osazeny pouze 4 prodejny z 15)
Jakub
Ty billa nabijecky jsou totalni demo. Ten vykon nabijecek je zalostny a radši popojedu o par km dal k lidl nabijecce, ktera nabiji 20-30 rychleji nez tento ftip. Viz nabka u billy v ricanech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze