V Praze dnes otevřela další nabíjecí stanice ČEZu. Volba padla na Průmyslovou ulici

2
V Praze dnes otevřela další nabíjecí stanice ČEZu. Volba padla na Průmyslovou ulici
  • U restaurace McDonald's v Průmyslové ulici se dnes otevřely 2 nové nabíječky
  • S dneškem je to 65. rychlonabíječka ČEZ na území ČR
  • ČEZ má v současné době přes 125 funkčních dobíjecích stanic
  • Do konce roku má v plánu překročit hranici 150 stanic

Dnes se do naší mapy nabíjecích stanic zapíše nová veřejná lokalita, konkrétně rychlonabíjecí stanice na pražské adrese Průmyslová 700/30a u restaurace McDonald's. Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci společností McDonald's, ČEZ a ABB, kteří se na projektu podíleli. Dále byl představen projekt CEF, ze kterého byla výstavba financována, a také jsme měli možnost projet se v elektromobilu.

Dvojice rychlonabíjecích stanic je klasicky vybavena konektory CHAdeMO, Mennekes a CCS Combo s maximálním výkonem 50 kW. Jde o 65. rychlonabíjecí stanici ČEZ v České republice a celkově o 125. Do konce roku má ČEZ v plánu překročit hranici 150 nabíjecích stanic po celém území ČR a touto výstavbou si v letošním roce drží standart jedné nabíjecí stanice na týden. To je z velké části zásluhou spolupráce ČEZu s velkými společnostmi jako třeba Kaufland, Benzina a McDonald's. ČEZ dále předpokládá, že množství dodané energie za rok 2018 překoná 1 milion kWh. V současné době se rychlonabíjecí stanice nachází u 4 restaurací McDonald's a do konce roku bude u 7 restaurací. Projekt byl spolufinancován z 85 % evropskou unií.

Díky spolupráci s AAB chce společnost v příštím roce nasadit do provozu i nejvýkonnější rychlonabíječku, co má ABB v nabídce, tedy s výkonem až 150 kW, která dobije 200 km během 8 minut.

Diskuze ke článku
Vojta
Paráda, fajn místo a zatím funguje bez čipu ????
ElltedO
Levitra Comprimes Le Viagra Fatigue All Top Quality Canadian Pharmacy Clasificacion De Propecia Clomid Fast Shipping To Sweden

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze