Lidl vybuduje nabíjecí stanici i v Hradci Králové. Zpoplatnění nabíjení neplánuje

6
Lidl vybuduje nabíjecí stanici i v Hradci Králové. Zpoplatnění nabíjení neplánuje
  • Momentálně můžete elektromobil nabíjet na šesti pobočkách
  • V průměru se na jedné nabíjecí stanici spotřebují 2 000 kWh každý měsíc
  • Lidl vstoupil na český trh v roce 2003

Pokud máte doma v garáží elektromobil, bydlíte v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích či Horoměřicích a váš oblíbený obchodní řetězec je Lidl, tak jste s velkou pravděpodobností už zjistili, že si zde můžete nabít váš elektromobil. Právě na těchto místech má Lidl u svých poboček nabíjecí stanice. Nová však brzy vyroste v Hradci Králové.

Velmi dobrou zprávou je, že vedení neplánuje nabíjecí stanice v blízké budoucnosti nikterak zpoplatnit. V průměru se na jedné stanici protočí 2 000 kWh každý měsíc. Pokud bychom brali cenu rovné dvě koruny za jednu kWh, tak se dostáváme na čtyři tisíce korun. Nabíjecí stanice jsou momentálně u šesti poboček, v součtu jde tedy o 24 tisíc korun.

Společnost Lidl vstoupila na český trh v červnu 2003, kdy otevřela prvních 14 prodejen. V současnosti provozuje síť 238 prodejen, které jsou zásobovány 4 logistickými centry. Filozofie prodeje společnosti Lidl je založena na privátních značkách, které tvoří více než 80 % veškerého sortimentu.

Diskuze ke článku
Martin iOn
Nevite, kde jeste Lidl planuje vystavbu nabijecich stanic?
Vim jen o Kromerizi.
Radovan
Na jedné straně LIDL chápu, že dávají rychlonabíječky tam, kde už jsou a tudíž je i jistota elektromobilové komunity, která k nim bude jezdit nakupovat, na druhou stranu při spojení a ve spolupráci s ASEP nebo APEL není zas tak těžké zjistit, kde by byly potřeba daleko více a vděční místní elektromobilisté (i projíždějící) u nich rádi nakupovali. Je otázkou, který z těch dvou přístupů má větší smysl a výsledky pro LIDL. Ten první už zkusili 5x a zkouší do šestice, možná by nebylo od věci zkusit alespoň jedno ten druhý. A rovnou v Jižních Čechách.
Ficus
Podělím se o zmíněné lokace: Praha 5, K Barrandovu, Ostrava Sjízdná, Průhonice, Brno - Pod nemocnicí, Pardubice - Palackého třída, Horoměřice, Hradec Králové, Brněnská.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze