Elektromobil si nyní nabijete i u prodejen Lidl v Česku

4
Elektromobil si nyní nabijete i u prodejen Lidl v Česku
  •  Lidl postavil nabíjecí stanici u své nové prodejny v ulici K Barrandovu
  • Do konce roku vyrostou stanice u dalších pěti prodejen
  • Nabíjení je minimálně pro začátek zdarma
  • Poláci se této možnosti dočkali již dříve

Potravinový řetězec Lidl chce podporovat elektromobilitu, a tak se u svých obchodů rozhodl postavit nabíjecí stanice pro elektromobily. První jsme se dočkali u nedávno otevřené pražské prodejny v ulici K Barrandovu.

Půjde o rychlonabíjecí stanici ABB. Ta nabízí jak nabíjecí standard CHAdeMO, tak Combo. Většina elektromobilů je na této nabíjecí stanici nabita z nuly na 80 % za 30 minut. Tato nabíjecí stanice do konce letošního roku vyroste ještě u dalších pěti prodejen. Nabíjení je minimálně pro začátek zdarma.

„Počátkem roku jsme se rozhodli pro odběr elektrické energie pro naše prodejny i logistická centra z obnovitelných zdrojů, ustoupili jsme také od prodeje jednorázových igelitových tašek. Rychlonabíjecí stanice pro elektromobily od společnosti ABB, jež u našich prodejen instalujeme, vnímáme jako další krok pro zdravější životní prostředí. Myslíme přitom samozřejmě na současné i budoucí majitele elektromobilů. Do konce roku naistalujeme ještě pět stanic a do budoucna plánujeme pokračovat s instalací u prodejen nové generace,“ okomentoval důvody pro instalaci rychlonabíjecích stanic u prodejen Lidl generální ředitel Pavel Stratil.

Lidl v poslední době najel na ekologickou vlnu, nabíjecí stanice je tak dalším krokem. Důkazem toho, že se Lidl vydal na správnou cestu, je i účast jeho prodejny nové generace ve finále soutěže E.ON Energy Globe, jež hodnotí projekty s ohledem na životní prostředí.

Nejde zdaleka o první angažování Lidlu v elektromobilitě. Společnost ABB v červnu letošního roku dodala Lidlu v Polsku trojici rychlonabíjecích stanic.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Peppa
Jaképak "dočkáme", když už stojí, viz fotky?!
Markéta WV
Víte prosím někdo, kde budou další?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze