Příchod Tesly Semi se opět odkládá. Dorazí čtyři roky po představení?

Příchod Tesly Semi se opět odkládá. Dorazí čtyři roky po představení?
Fotografie: Tesla
  • Tesla Semi se světu představila koncem roku 2017 a nový termín příchodu na trh je v roce 2021
  • Tesla má nabídnout dvě verze, ta s kratším dojezdem by měla v přepočtu stát 3,5 milionu, zatímco verze s delším 4,5 milionu korun

Příchod Tesly Semi se opět odkládá. Na trh by se měla dostat nejdříve v roce 2021, jak píše electrek.co. Jedná se o odklad z důvodu koronaviru, nebo si Elon Musk ukrojil velký krajíc?

Tesla Semi

Tesla Semi se světu představila v roce 2017 a měla změnit nákladní dopravu. Nyní se však příchod opět odkládá, je tak otázkou, kde přesně je problém. Pro Teslu je nyní prioritou Model 3, který finančně společnost táhne, ale samozřejmě také , který má velké předpoklady stát se ještě oblíbenější než Model 3. Projekty jako Roadster nebo Semi jdou trochu stranou. Elon Musk prozradil, že Tesla na Semi stále pracuje, takže je možné, že ne vše jde tak hladce, jak lidé z Tesly očekávali.

Tesla plánuje nabídnou dvě verze svého elektrického tahače. Ta s kratším dojezdem se má cenově pohybovat okolo 150 tisíc dolarů, v přepočtu 3,7 milionů korun, zatímco verze s delším dojezdem bude startovat na 4,5 milionech korun. Avšak než Tesla Semi zamíří na trh se vše může změnit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze