Tesla získala obří objednávku na Semi od severoamerické logistické společnosti

Tesla získala obří objednávku na Semi od severoamerické logistické společnosti
Fotografie: instagram.com / Emile Bouret @ebouret
  • Logistická společnost PGE rezervovala 150 tahačů Semi a počítá s rozšířením na 500 kusů
  • Před tímto krokem si dělala rozsáhlý průzkum technologií elektrických nákladních vozů
  • Zástupci PGE se těší i na spolupráci s dalšími výrobci elektrických tahačů

Tesla nedávno obdržela rezervací na 150 nákladních vozidel Semi od společnosti Pride Group Enterprise (PGE), která podniká v oblasti vybavení, pronájmu, leasingu, logistiky a prodeje. Společnost zatím rezervovala 150 nákladních vozidel, připravila se ale už na objednávku 500 vozů Tesla Semi v budoucnu. Automobilka již obdržela zálohy na prvních 150 vozů, jak píše teslarati.com.

PGE si udělala důkladný průzkum elektrických nákladních vozů

Tato logistická firma v posledních letech věnovala nemalé prostředky do výzkumu elektrických nákladních vozidel. Prozkoumala technologie, infrastrukturu a kapitálové požadavky, které jsou nezbytné pro úspěch. Zdá se, že PGE na základě průzkumu dospěla k závěru, že Tesla Semi je nejlepší plně elektrický vůz třídy 8 na trhu. Viceprezident pro provoz PGE, Aman Johal, však rovněž uvedl, že se společnost těší na spolupráci i s dalšími výrobci elektrických nákladních vozů třídy 8 v budoucnu.

Jak uvedla společnost PGE, 150 vozů Tesla Semi bude distribuováno na místech, která jsou obzvláště přátelská k elektrickým vozidlům. Johal rovněž poznamenal, že bateriová elektrická nákladní vozidla třídy 8 budou dobrým způsobem, jak posoudit, zda trh akceptuje možnosti plně elektrických dálkových kamionů.

PGE je jednou z mnoha významných společností, které udělaly rezervace na elektrický tahač Tesla Semi. Společnosti PepsiCo, Walmart a UPS mimo jiné také investovaly do nákladních vozidel Semi. PepsiCo byla jednou z prvních společností, které učinily významnou rezervaci na 100 těchto tahačů. V září 2020 společnost Walmart Canada oznámila, že ztrojnásobí své objednávky Semi na 130 kusů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze