Letos v létě se definitivně spustí výroba Tesly Semi. Týdně jich vznikne až 100

Letos v létě se definitivně spustí výroba Tesly Semi. Týdně jich vznikne až 100
Fotografie: Tesla
  • Příští rok hodlá Tesla vyrobit 10 tisíc kusů modelu Semi
  • V plánu je také evropská verze

Podle nových informací, se kterými přichází insideevs.com, se ještě letos v létě spustí produkce prvního elektrického tahače od Tesly. Karoserie vozu se má vyrábět v továrně Tesla ve Fremontu v Kalifornii, ovšem finální montáž celého vozu bude probíhat v továrně Gigafactory v Nevadě. Jako první vstoupí do produkce série RC (Release Candidate). Tu máme očekávat letos v květnu, přičemž sériová výroba se následně zahájí v červenci.

Prozatím se má vyrábět verze bez spacího prostoru nad řidičem a podle Tesly by do konce srpna mělo z továrny v Nevadě vyjet přibližně 350 kusů Tesly Semi. Od září pak bude produkce postupně navyšována tak, aby se každý týden povedlo vyrobit dalších sto kusů. V roce 2022 pak Tesla hodlá každý týden produkovat 500 kusů. Začátkem příštího roku se má představit také verze s kabinou, která umožní řidiči pohodlné přespání na delších trasách.

A jaké jsou další plány Tesly? Příští rok hodlá vyrobit celkem deset tisíc kusů modelu Semi, což dává jasný důkaz o tom, že premiéra nákladní Tesly se nezadržitelně blíží. O rok později se má produkce navýšit na celkových 25 tisíc kusů, přičemž v tomto počtu je zahrnuta také evropská verze, která bude představena příští rok. Jak je vidět, Tesla má velké ambice a nyní zbývá jen doufat, že splní své sliby a své zákazníky již brzy překvapí čistě elektrickým tahačem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze