Teprve se začala vyrábět a už má problémy. Tahač Tesly skončil na odtahovce

7
Teprve se začala vyrábět a už má problémy. Tahač Tesly skončil na odtahovce
Fotografie: Tesla
  • Jedná se o první zdokumentovanou závadu
  • Zatím se neví přesná příčina poruchy

Je to sotva pár týdnů zpět, co se konečně po letech čekání dostala do běžné produkce Tesla Semi, a nyní to vypadá, že finální kusy nejsou úplně spolehlivé. Svědčí o tom nové video, o němž informuje electrek.co. První vyrobené kusy se mají dostat do rukou zákazníků již začátkem letošního prosince, ale zdá se, že Tesla by se měla ještě zaměřit na doladění modelu. Na místě poruchy (minulý týden ve Fremontu v Kalifornii, což je jen kousek od továrny Tesly) se již v době natočení videa nacházela odtahová služba, servisní vozidlo Tesly a také policie. Co se ale konkrétně stalo, to zatím nikdo neprozradil.

Je jasné, že z počátku produkce mohou Teslu trápit technické závady, které se tu a tam u nově představených vozů mohou objevit. Dlouhé roky vývoje a slibů by na druhou stranu měly zaručit, že Tesla Semi bude takřka dokonalý produkt, který nebude potřebovat mimořádný servis. Jak to ale vypadá, vše je trošku jinak. Vyčerpaná baterie tahače zřejmě nepřipadá v úvahu, kdežto technická závada na systému již ano.

Diskuze ke článku
Jiří Zýka
Jiří Zýka
Naposledy upraveno: 13. 10. 2022 17:59
kde berete jistotu, že je to produkční kus? Pokud vím, tak první kusy teprve Pepsi dostane. A že by je měl už jiný zákazník je dost nepravděpodobné.
EDIT: další nápověda, že to nemusí být produkční kus - je to kus od fabriky, která tyhle tahače vyvíjí.
Martin Lacina
Martin Lacina
Jestli byl tento článek napsán jen na základě přiloženého videa, pak smekám pane Havlíne.
Ne, že by Tesly nebyly abnormálně poruchové, ale usuzovat, že produkční kusy budou mít nějaké problémy na základě záběru kde stojí odtahovka bůh ví z jakého důvodu u s největší pravděpodobností předprodukčního kusu, to už musí být vážně láska k té značce...
Roman Havlín
Děkuji za poklonu. Předně bych dodal, že zrovna model Semi je ve vývoji přibližně už pět let. Pokud má někdo dostat za necelé dva měsíce sériový produkční kus (firma Pepsi), pak je asi trošku problém, když něco takového má poruchu. Nebo si vážně myslíte, že v tom videu se díváte na koncept? :). Každopádně pokud se vám můj článek nelíbí, asi vám s tím nepomůžu. Faktem je, že Tesly jsou často plné nedodělků... To asi hovoří za vše.
Danny Czech
Danny Czech
Článek je napsán na základě videa projíždějícího truckera natočeného z dost velké vzdálenosti a domněnek autora článku. Tohle s žurnalistikou nemá nic společného. V podstatě v článku není žádná faktická informace, natož aby byla ověřena alespoň ze dvou zdrojů. Tohle je tak akorát na komentář na zeď vašeho chlubítka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze