Ředitel PepsiCo překvapil, první tahače Semi prý očekává letos

Ředitel PepsiCo překvapil, první tahače Semi prý očekává letos
Fotografie: Tesla
  • Zprávy o dalším zpoždění výroby kamionů Semi byly možná přehnané
  • Jeden z největších zákazníků totiž mluví docela jinak
  • Omyl, nebo záměrná kamufláž?

Že se výroba nákladního auta Tesla Semi už několikrát opozdila a aktuálně se neočekává dříve než napřesrok, údajně kvůli dodávkám baterií, je obecně známý fakt. Za této situace ovšem překvapil šéf společnosti PepsiCo, výrobce světoznámé kolové limonády, Ramon Laguarta. Ten totiž v rozhovoru pro CNBC prohlásil, že v rámci snižování uhlíkové stopy své společnosti očekává dodání prvních nákladních Tesel již ve čtvrtém letošním kvartálu, který právě probíhá. Dodal k tomu, že nechce nikoho propagovat, ale s touto značkou jsou zatím spokojeni.

Společnost PepsiCo byla mezi prvními zájemci o elektrický kamion, objednala jich rovnou sto. Z toho patnáct mělo vyřešit uhlíkovou stopu závodu Frito Lay, výrobce bramborových lupínků Lay's. Ostatně zpráva z počátku letošního roku pravila, že právě tato objednávka bude splněna již letos, spolu s vybudováním vůbec prvního Megachargeru s novým typem konektoru. Jenže pak oznámila Tesla další z mnoha zpoždění, tentokrát týkajícího se právě Semi.

Ovšem generální ředitel v aktuálním rozhovoru mluvil, jako by byly první kamiony už na cestě. Buď byl tedy mylně informován, případně ví něco, co my ne. První případ by jej nejspíš nevrhal do nejlepšího světla, takže se dost možná ještě letos dočkáme dalšího z řady velkých překvapení se jmenovkou Tesla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze