Tesla hledá mobilní techniky pro kamiony Semi. Přijedou za vámi, kam bude třeba

Tesla hledá mobilní techniky pro kamiony Semi. Přijedou za vámi, kam bude třeba
Fotografie: Tesla
  • Tesla poodkryla další detaily ohledně kamionu Semi
  • Zákaznický servis bude realizován podobně jako u osobních modelů
  • Zázemí k tomu začíná právě nyní budovat

Představte si to. Bzučíte si svým elektrickým kamionem nekonečnou Mohavskou pouští, slunce zapadá, z rádia hrají Dixie Chicks, blíží se vám čas odpočinku a dobíjení a palubní elektronika najednou nahlásí nějaký menší problém. Vy zůstáváte v klidu, párkrát ťuknete do dotykového displeje, ozve se pípnutí a na zastávce už na vás bude čekat mobilní technik ve svém Cybertrucku, který uvede váš tahač do pořádku, zatímco vy si budete dopřávat zasloužený oddech. Nevíme, jestli bude scénář vypadat přesně takto, ale technické prostředky k tomu rozhodně scházet nebudou. Tesla totiž podle electrek.co oficiálně oznámila, že právě finišuje s přípravami mobilního servisu pro své tahače Semi.

Ten bude fungovat obdobně jako u osobních Tesel; přijede technik se speciálně upravenou Teslou a opraví na místě, co je třeba a co zvládne. Na větší zásahy tu samozřejmě budou i nadále stabilní opravny. I tam bude zajímavé sledovat, co má Elon Musk za lubem, protože stávající servisní centra jednoduše nejsou fyzicky dost velká, aby se do nich tahač vešel. To vše i nadále výhradně v režii Tesly, ta totiž nenajímá žádné franšízy třetím stranám a má tak vše dokonale pod kontrolou.

První přijde na řadu pokrytí trasy mezi dvěma páteřními sídly společnosti v kalifornském Fremontu a nevadskou Gigafactory nedaleko Rena. Za tím účelem vzniknou servisní střediska v Severní Karolině a právě Nevadě. A pro ně právě nyní hledá Tesla schopné techniky. Pokud jste tedy šikovní, umíte anglicky a dokážete si vyřídit pracovní povolení, může to pro vás být zajímavá příležitost.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze