Pepsi bude ještě letos využívat tahače Tesla Semi

2
Pepsi bude ještě letos využívat tahače Tesla Semi
Fotografie: Tesla
  • Zatím má objednáno 100 kusů
  • Prvních 15 jich dorazí ještě letos
  • Očekává se brzké zveřejnění oficiálních technických parametrů tahače Semi

Známá nápojářská firma PepsiCo se rozhodla pro nákup hned 100 nových tahačů Tesla Semi. Podle electrek.co ještě do konce letošního roku očekává dodávku prvních 15. Tato informace pak potvrzuje, že Tesla opravdu hodlá spustit sériovou produkci ještě letos. S výrobou prvních kusů se začne v červnu, přičemž pro PepsiCo by měly být vyráběny verze s delším dojezdem.

S novými tahači Tesla Semi dosáhne americký nápojový gigant naprosto nulových lokálních emisí, čímž půjde příkladem dalším nadnárodním společnostem využívajícím rozsáhlou nákladní přepravu. Současně se také čeká na první oficiální technické údaje tahače Semi, jelikož pokud je již zadána výroba 100 kusů, asi nikdo by si netroufl podepsat objednávku bez toho, aniž by věděl, jakou techniku a dojezd vlastně může očekávat. Doufejme tak, že Tesla brzy odhalí kompletní parametry Semi, čímž by mohla nalákat další zájemce z řad větších firem.

Diskuze ke článku
Ivan Hoe
Ivan Hoe
zajímalo by mě, jestli objednávali ještě v době, kdy jim Musk tvrdil že v tom bude baterie až 1000kW, nebo až teď kdy opět odkryl realitu a bude kapacita poloviční... On víc slibů poruší než dodrží, v jiném (třeba mém) oboru by to byl asi konec byznysu... podivuhodné :-/
Pavel Koudelka
Pavel Koudelka
A to si myslíte, že by jako měli ve smlouvě 1000kWh a dodal jim jen polovinu nebo jak?
;)
Jedna věc je prohlášení někde na netu a jiná smlouva.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze