Prémiový elektrický kombík, cena modernizovaného Volkswagenu ID.3 a obytný Enyaq

fNews #230
Prémiový elektrický kombík, cena modernizovaného Volkswagenu ID.3 a obytný Enyaq
Fotografie: Škoda Auto
  • Světu se představil prémiový elektrický kombík Nio ET5 Touring
  • Modernizovaný Volkswagen ID.3 se začal prodávat v Česku
  • Čeští studenti vytvořili obytný Enyaq, jmenuje se Škoda Roadiaq

Vítejte u 230. dílu fNews, tedy pořadu, ve kterém každý týden shrnujeme nejzajímavější novinky ze světa elektromobility. Dnes se podíváme na elektrický kombík Nio ET5, cenu modernizovaného Volkswagen ID.3 a studentskou studii obytného Enyaqu. Pokud vás některá informace zaujme více, podrobnosti naleznete v odkazech pod jednotlivými odstavci.

fNews #230 – Prémiový elektrický kombík, cena modernizovaného Volkswagenu ID.3 a obytný Enyaq

Podcast v audio formě

Začneme u nového elektromobilu z Číny, který zatím nemá konkurenci. Jde o elektrické kombi Nio ET5 Touring. Je to první prémiové plně elektrické kombi na světě a v této kategorii skutečně zatím žádný konkurent není. Použitá technika se neliší od výchozího sedanu, takže v Evropě lze vybírat mezi 75 a 100kWh baterií. Nejvyšší výkon pak je 490 koní a technologická výbava je špičková. Jak se vám Nio ET5 Touring líbí?

Z Číny se přesuneme do Evropy, přesněji do Česka. Začal se zde totiž prodávat modernizovaný Volkswagen ID.3, který má příznivější cenu než před modernizací. Nově začíná těsně pod hranicí milion korun. My jsme jen navíc mohli projet, takže se můžete těšit na naše první dojmy. Největší změny se udály v interiéru a v oblasti softwaru.

Zakončíme u studie obytného Enyaqu, kterou vytvořili čeští studenti. Jmenuje se Škoda Roadiaq, má zvýšenou střechu, lůžko pro jednu osobu a malou kuchyňku. Nechybí ani výbava, která z něj dělá i mobilní kancelář. Bylo by to tedy ideální auto pro digitální nomády, kteří chtějí pracovat z přírody. Jde o první studentskou studii, která vychází z elektromobilu. Chtěli byste, aby Škodovka něco takového opravdu vyráběla?

Aby vám neunikla žádná novinka, můžete sledovat fDrive.cz na sociálních sítích Facebook, Twitter a Instagram, případně odebírat náš kanál novinek v aplikaci Telegram. A samozřejmě nás sledovat i na YouTube, aby vám neunikla další zajímavá videa, například testy elektromobilů nebo příští díl fNews. Na našem YouTube kanálu naleznete například srovnávací test elektromobilu, vodíkového auta a auta na CNG na dlouhé trase.

Partneři fNews - květen 2023

Závod na dálkové trase. Je rychlejší elektromobil, vodíkové auto, nebo auto na CNG?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze