Čínský elektrický kombík Nio ET5 Touring koupíte už i v Česku

5
Čínský elektrický kombík Nio ET5 Touring koupíte už i v Česku
Fotografie: Cario
  • Nio ET5 je jediný elektrická kombík střední třídy
  • Oficiálně se prodává jen ve vybraných evropských státech
  • Nově si jej můžete koupit i v Česku a uvidíte ho na e-Salonu

Čínská automobilka Nio přišla na český trh mimo jiné i s elektrickým kombíkem střední třídy, Nio ET5 Touring. V nabídce má i spoustu dalších zajímavých elektromobilů, ale jelikož v Evropě a zejména v Česku jsou oblíbené kombíky, které donedávna mezi elektromobily zatím nebyly dostupné , lze předpokládat, že právě ET5 Touring bude klíčovým modelem. Automobilka Nio zatím nemá oficiální zastoupení na českém trhu, ale to se rozhodla změnit firma Cario, která sem vozy této značky začala dovážet.

Nio ET5 Touring – první dojmy

Nio ET5 Touring dorazilo do Česka

Se sedanem Nio ET5 se kolega Martin Pultzner projel v Nizozemí a přinesl z něj první jízdní dojmy. Kombík ET5 Touring jsme zatím neměli možnost projet, ale první statické dojmy jsme přinesli z autosalonu v Mnichově. Je to auto, které vypadá opravdu dobře, nabídne praktický kufr o objemu 450 litrů a v základu pohon všech kol s celkovým maximálním výkonem 360 kW, tedy téměř 500 koní. A hlavně je to auto, které nemá konkurenci. Elektrický kombík nalezneme zatím jen o třídu níže a je jím MG5, ale ve střední třídě není na evropském trhu žádný elektromobil s karoserií kombi. Není ale potřeba tento vůz nijak podrobně představovat, to jsme udělali již dříve v podrobném článku o voze Nio ET5 Touring.

Pojďme tedy k tomu důležitému pro nás což je možnost koupě tohoto vozu i v Česku. Oficiálně totiž značka Nio působí jen na vybraných evropských trzích, nám nejblíže je to v sousedním Německu. Již zmíněné firmě Cario se ale podařilo zajistit dovoz tohoto modelu i do Česka. Jelikož dováží většinou skladové vozy v různých konfiguracích a do toho vstupuje i německý ceník v eurech, není možné říci přesnou cenu. Ale dá se říci, že Nio ET5 Touring v solidní výbavě lze koupit od cca 1,7 milionů Kč včetně DPH.

Showroom Cario, kde si můžete prohlédnout i Nio ET5 Touring, je v Praze-Vršovicích v ulici Pod soutratím. Pokud se ale chystáte na e-Salon, pak Nio ET5 Touring můžete vidět i tam. Líbí se vám tento elektrický kombík? Nebo byste dali přednost jinému modelu značky Nio?

Technické parametry NIO ET5 Touring Standard Range

Kompletní specifikace
Konstrukcekombi, 4 790 × 1 960 × 1 499 mm, 2 265 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: 4×4
Výkon360 kW, 490 koní, točivý moment: 770 Nm
Baterie75 kWh (70,5 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 140 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
Spotřeba?
Cena od1 690 000 Kč
Diskuze ke článku
Martin Racman
Martin Racman
Pro redakci: Nio ET5 není jediný elektrická kombík střední třídy. MG5 je například další.
Michal Michal
Michal Michal
Naposledy upraveno: 8. 11. 2023 11:30
Rozmohl se nám tu nový nešvar. Elektrické kombíky, do kterých se toho vleze méně než do některých hatchbacků a které navíc mají malý otvor při otevření pátých dveří, takže některé větší předměty typu jízdní kolo se tam ani nemusí vlézt. Konkrétně třeba Nio ET5 Touring je z hlediska prostornosti kufru horší než výrazně menší a třikrát levnější Škoda Scala. MG5 Electric k tomu přidává stísněný prostor pro zadní pasažéry. Tohle plýtvání prostorem i hmotou (hmotností) jde proti ekologii.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze