Po BMW elektrifikuje své ostré modely i Mercedes. AMG CLS 53 hybrid nabídne 400+ koní

Po BMW elektrifikuje své ostré modely i Mercedes. AMG CLS 53 hybrid nabídne 400+ koní
  • Oficiální představení má proběhnout na autosalonu v Detroitu
  • Výkon pochází z benzinového šestiválce a elektromotoru
  • Spekuluje se také o hybridní verzi E 53 AMG a také modelu AMG GT

Mercedes to s elektrifikací každého modelu myslí opravdu vážně. Jeho nabídku hybridů nově rozšíří i Mercedes-AMG CLS 53 hybrid. Pod kapotou bude benzinový třílitrový šestiválec a elektromotor o výkonu 50 kW. Kombinovaný výkon bude více jak 430 koní. Novinka bude stát na 48V elektrické architektuře. Oficiální představení má proběhnout na autosalonu v Detroitu.

Výkon rozhodně není malý, ale i tak je nižší než například u modelu CLS 63, který má pod kapotou osmiválec s výkonem 550 koní. Přitom by hybridní varianta neměla mít problém tento výkon i překonat. Mercedes jde však jinou cestou. Už například u Mercedesu třídy S jsme se přesvědčili, že nižší výkon než má konkurence může vést k zajímavé spotřebě.

Spekuluje se, že se dočkáme také verze E 53 AMG. Ta by měla mít pod kapotou také hybridní šestiválec. Více informací neznáme. Vypadá to, že nejen BMW se rozhodlo své ostré modely osadit elektromotory. Nově se toho postupně dočkáváme také u Mercedesu.

Dokonce se mluví i o nástupci modelu AMG GT. Ten by mohl mít dvakrát přeplňovaný osmiválec s elektromotorem. Tato kombinace by měla nabídnou více jak 800 koní.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze