Plug-in hybridní Škoda Superb se již testuje. Má větší baterii než Passat GTE

4
Plug-in hybridní Škoda Superb se již testuje. Má větší baterii než Passat GTE
  • Na jedno nabití ujede až 70 kilometrů
  • Na trh přijde v roce 2019

Český manažerský sedan Škoda Superb čeká na svou faceliftovanou verzi, kterou jsme již několikrát viděli testovat. Vedle lehké změny vizáže můžeme ale počítat také s většími změnami pod kapotou. A nejen tam – vedle nového 1,5litrového motoru TSI se totiž můžeme těšit i na plug-in hybridní variantu. Ta bude vycházet z plug-in hybridního Passatu GTE, počítá se však s lepšími vlastnostmi.

Český vůz bude taktéž využívat 1,4litrový čtyřválec TSI kombinovaný s elektromotorem. Baterie by ale měla mít kapacitu 13kWh, což je více než u Passatu. Volkswagen nabídne pouze 9kWh baterii. Pokud vezmeme v úvahu, že aktuální verze Passatu teoreticky ujede až 50 kilometrů na jedno nabití (test ukázal, že teorie není zas tak daleko od praxe), můžeme u Superbu počítat až s teoretickým 70kilometrovým dojezdem. Zatím vypadají schopnosti plug-in hybridního Superbu velice slušně, do plug-in hybridní party Škodovky by se měl také přidat Kodiaq a Karoq.

Zapomenout nemůžeme ani na první elektromobil Škody, který prý dorazí v roce 2020. Zatím se ale musíme spokojit s elektrifikovaným Superbem, který se začne dodávat v příštím roce.

Diskuze ke článku
Jiří
Pokud bude do milionu, tak to bude hit.
Petr
První čistý sériový elektromobil pod značkou Škoda bude taky už v roce 2019 e-CitiGo.
kokin
tohle ma fakt smysl... do mesta na mych 10-15km denne pojizdky ciste elektro, doma z FVE dobiju, a delsi trasu v klidu na benal 800km dojezd..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze