Obhájí značka Peugeot potřetí své prvenství na zlínské Green Rally?

Obhájí značka Peugeot potřetí své prvenství na zlínské Green Rally?
Fotografie: Green Rally
  • Ve startovním poli je celkem 20 vozů
  • Mezi soutěžícími je úřadující mistr Phoenix Contanct Česká trophy v ecoRally Michal Ždárský
  • Na závodníky čekají testy zručnosti jízdy, nejen pravidelnost

Během tohoto víkendu se jede již 6. ročník Ejoin Green Rally. O možnosti zúčastnit se a zažít nezapomenutelnou atmosféru jsme vás již informovali na konci července. Nyní vás zveme, abyste podpořili přihlášené posádky. Setkat se s nimi můžete před startem a během startu, který proběhne v sobotu 19. 8. na náměstí Míru ve Zlíně od 13:00 hod. Ihned po odstartování budou závodníci k vidění na uzavřené trati rychlostní zkoušky ve Slušovicích, kde oproti závodníkům benzínové rally nepojedou na rychlost, ale na stanovený rychlostní průměr. Poté se přesunou na letiště, kde si posádky vyzkouší, jak moc dobře jim to jde dohromady, jelikož zde na ně bude připraven test řidičských dovedností. Po absolvování testu se ze závodníků stanou diváci, jelikož se budou moci podívat z VIP stanoviště ve Slušovicích na to, jak si se stejnou tratí poradí kolegové s vozy na benzín. Celý první den je završen přesunem do Zoo Zlín v Lešné.

Neděle bude ve znamení brzkého vstávání, jelikož start první posádky je již v 7 hodin ráno. Ihned ráno se závodníci představí divákům při průjezdu legendární a obávané rychlostní zkoušky Pindula. Následně se přemístí do již tradičně Green rally navštěvované lokality v Březůvkách a Biskupicích. Letošní novinkou je test řidičských dovedností na plochodrážním oválu v podobě slalomu. Odpočinkem po dopoledním závodění pak určitě bude návštěva mařatických vinných sklepů spojená s obědem a prohlídkou zaměřenou na pěstování vína na Slovácku. Poslední uzavřenou tratí celé Green Rally je rychlostní zkouška Halenkovice, kde opět účastníci pojedou jízdu pravidelnosti. Celá akce vyvrcholí v 15 hodin opět na náměstí Míru ve Zlíně slavnostním předáním pohárů pro 1. až 3. místo v kategorii elektrických vozidel a hybridních vozidel.

Minulé dva ročníky patřilo první místo posádkám značky Peugeot. Minulý rok se na prvním místě umístili se svým žlutým Peugeotem e-208 Petr Daniel a Martin Belfín. Předchozí ročník v roce 2021 vyhráli s modrým Peugeotem e-208 Michal Ždárský a Jakub Nábělek. Podaří se i letos Petru Danielovi a Martinu Belfínovi obhájit první místo z loňska, nebo je na prvním místě vystřídají Kryštof Hájek a Nikola Hájková se svým bílým Peugeotem e-208? Kromě posledních dvou zmiňovaných účastníků, které známe i ze šampionátu Phoenix Contanct Česká trophy v ecoRally, se na Green Rally chystá Michal Ždárský, jenž je úřadující mistr, se svou Konou Electric. Výjimečně vedle něho jako navigátor usedne Martin Hrubý. Kromě uvedených závodníků zde potkáte dalších 17 posádek, jelikož letos Green Rally jede celkem 20 posádek s elektromobily a hybridy, jako jsou například Mercedes-Benz EQA 300 4M, Porsche Taycan, BMW 330e xDrive, BMW 545e xDrive, BMW i4 M50, Volkswagen ID.3 Performance, Volkswagen ID.4 GTX a Jaguar I-Pace EV400.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze