Pištění gum a skřípění brzd elektromobilu ke Green Rally zkrátka patří

Aneb zažij Barum Rally s elektromobilem
Pištění gum a skřípění brzd elektromobilu ke Green Rally zkrátka patří
Fotografie: Green Rally
  • Již po 6. se bude konat závod elektromobilů
  • Součástí závodu jsou jízdy pravidelnosti mimo jiné i na uzavřených tratích
  • Na závodníky čeká spousta disciplín prověřujících jejich řidičský um

Konec prázdnin tradičně přináší světoznámou Barum Czech Rally Zlín, která se letos pojede o víkendu 18. až 20. srpna. Každý, kdo se zajímá o motoristický sport, zvláště pak o rally, ví, že tento závod patří mezi nejstarší rally v České republice. Letos se pojede 52.ročník a při této příležitosti se bude opět konat také další ročník Green Rally, kde své síly změří závodníci s elektromobily a hybridy. Nejedná se o žádnou novotu, jelikož tato soutěž za sebou má už pět úspěšných ročníků. Letos je závod kromě BMW Synot navíc pod záštitou společnosti Ejoin.

I s elektromobilem nebo hybridem můžete zažít opravdové dobrodružství

Pořadatelé soutěže se tímto závodem snaží přiblížit prostředí rally širší veřejnosti, a tak jim dát možnost zažít také ten pocit napětí a radosti ze svezení na stejné trati jako závodníci benzínové rally. Na účastníky čeká celkem 205 km plných zkoušek zručnosti jízdy, plnění různých úkolů, slalomů a dvou uzavřených rychlostních tratí ve Slušovicích a Helenkovicích V průběhu celé akce je připraven pro závodníky bohatý doprovodný program. Navštívíte ZOO Zlín, Vinné sklepy v Mařaticích nebo se například podíváte, kudy jste předtím jeli z VIP míst ve Slušovicích.

Neopakovatelný zážitek na celý život

Před lety jsem tento závod také absolvoval a mám na něj krásné vzpomínky. Přihlašovali jsme se na poslední chvíli, když už bylo po uzávěrce. Naštěstí se nám ještě podařilo dostat mezi startující, ale není to pravidlem. Pokud chcete také zažít nezapomenutelné okamžiky, neváhejte a přihlaste se do 4. 8. 2023, jelikož počet posádek je omezen na 25.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze