Česká Trophy v ecoRally se jede o víkendu v Hustopečích

Česká Trophy v ecoRally se jede o víkendu v Hustopečích
Fotografie: Petr Vomáčka, fDrive.cz
  • Na trati změří síly mistři ČR v klasické i eco Rally
  • Eco Rally se jede v pátek 28. a sobotu 29. 7.

Nenapodobitelná krajina jižní Moravy, stejně jako příjemná atmosféra a krásné silnice, po nichž posádky absolvují zkoušky pravidelnosti. 2. ročník AGROTEC Eco Rally má skutečně silné argumenty, aby přilákal soutěžící s elektromobily sejít se o posledním červencovém víkendu v Hustopečích. Na startu budete moci vidět řadu elektrických vozidel, ale i zajímavé jezdce či mistry ČR v rally.

2. ročník AGROTEC Eco Rally odstartuje v pátek 28. července 2023 v 18:00 z Hustopečí. Jak bývá u soutěží pravidelnosti zvykem, i tako se pojede za plného provozu. V první etapě odjedou závodníci pět měřených zkoušek, stejně jako ve druhé, která odstartuje v sobotu 29. července v 9:30. Celkem čeká na posádky 238,16 km měřených zkoušek, což představuje včetně přejezdů 309,7 km. Cíl závodu na rampě v Hustopečích je naplánován na 14:30.

Jan Kopecký

Startovní pole čítající 24 posádek bude tentokrát obrovsky našlapané. Velkým tahákem pro diváky je posádka číslo 1, která vystartuje na trať ve složení Jan Kopecký a Jan Hloušek. Ano, čtete správně. Několikanásobný mistr ČR ve „fosilní“ rally pojede Eco Rally, jak jinak než se Škodou Enyaq iV 80. Se startovním číslem 2 pak pojede úřadující mistr ČR v Eco Rally Michal Žďárský se spolujezdcem Jakubem Nábělkem a startovní číslo 3 bude mít manželská posádka Terezy a Ondřeje Hunčovských, kteří zase získávají poháry při rychlostních závodech nebo vyhráli letošní ročník Czech New Energies Rally Český Krumlov.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze