Eco Rally Hustopeče ukázala závodníkům své krásy i nástrahy

Eco Rally Hustopeče ukázala závodníkům své krásy i nástrahy
Fotografie: Marek Tomíšek, fDrive.cz
  • Naše posádky se umístily na 5. a 10. místě
  • Vyhrál mistr ČR v Eco Rally Michal Žďárský

Na 2. ročník Agrotec Eco Rally pěly všechny posádky jen samou chválu. Nádherné trasy, skvělá organizace, atraktivní program. Přesto však tato soutěž předvedla závodníkům i své nástrahy, na což nejvíce doplatili Kryštof a Nikola Hájkovi, kterým cestu na stupně vítězů zatarasil kombajn. Současně Eco Rally Hustopeče ukázala, jak rychle a výrazně se v šampionátu Phoenix Contact Česká Trophy v Eco Rally přiostřuje konkurence.

V první etapě, která odstartovala v pátek 28. července v 18:00 z Hustopečí, okamžitě potvrdila roli favoritů posádka Kryštof a Nikola Hájkovi. S pro ně typickým nadšením, zarputilostí a dokonalou týmovou komunikací zajeli takřka bezchybnou etapu a „přenocovali“ na 3. místě. Petr a Martina Vomáčkovi dojeli na průběžném 8. místě. Druhá etapa, která se jela v sobotu od 9:30 do 14:30, přinesla Hájkovým, tedy průběžně nejlepší posádce s vozem Peugeot, velké zklamání. Krátce poté, co to dotáhli na druhou pozici, se dostali za pomalu jedoucí kombajn. Místo požadovaných 78 km/h tak byli nuceni jet rychlostí 30 km/h. V této takřka neřešitelné situaci zůstali uvězněni po několik kilometrů. Tuto ztrátu se jim už nepodařilo napravit a v celkovém hodnocení klesli na 7. místo. Naopak Petr a Martina Vomáčkovi se oproti prvnímu dni ve druhé etapě zlepšili a celkově dojeli na 5. místě.

Moravskou Eco Rally opět vyhrál mistr ČR Michal Žďárský s Jakubem Nábělkem, na druhém místě dokončili rally Tomáš Plesník s Petrem Kňákalem a třetí místo bral Pavel Baroň s Petrem Benešem. Naše druhá posádka Marek a Mirek Tomíškovi s vozem Kia Niro EV se umístila na celkově 10. místě. Podle posledních informací od pořadatelů Phoenix Contact Česká trophy v Eco Rally je původně plánovaná čtvrtá soutěž šampionátu Eco Horácká Rally Třebíč zrušena. Dalším závodem tak bude Eco Rally Praha 10. a 11. listopadu 2023.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze